ReceptenSoepVegetarisch

Bloemkoolsoep

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 januari 2016 4 Comments
Bloemkoolsoep

Bloemkool, ik ben er eigenlijk niet superdol op, maar eerste kerstdag aten we bloemkoolpuree en dat vond ik toch wel erg lekker. Dus toen ik in De Detox Kitchen Bible een recept zag voor bloemkoolsoep wilde ik dat toch wel eens proberen. Inmiddels heb ik het recept een paar keer gemaakt en er mijn eigen twist aan gegeven.

Voor 6 grote kommen:

  • 1 bloemkool (ca 700 gram)
  • 1/2 knolselderij (ca 375 gram)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • Snuf zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de knolselderij ik blokjes. Verdeel over een bakplaat en bestrooi met het paprikapoeder. Rooster in 30 minuten zacht.

Snijd de ui en knoflook fijn en bak in 1 el olijfolie glazig. Voeg de bloemkool en knolselderij toe en giet af met de groentebouillon. Kook nog 30 minuten.

Pureer in een paar minuten tot een gladde soep en breng eventueel nog iets verder op smaak met wat zout. Ik heb dit zelf wel gedaan omdat ik de soep anders een klein beetje flauw vond.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per kom: 76 calorieën
4,1 gram eiwit – 13,8 gram koolhydraten – 1,1 gram vet

Bloemkoolsoep

Lees ook:
Wortelsoep met kokos
Thaise courgettesoep
Kikkererwtensoep met spinazie en abrikoos

image_print

4 Comments

Geroosterde tomatensoep - Eat.Run.Love. 31 januari 2016 at 12:00

[…] Bloemkoolsoep […]

Reply
Hanneke 27 januari 2016 at 22:57

HEEL erg lekker! Ik gooide er geroosterde hazelnoten overheen voor exxxxtra herfst en bite en dat is een aanradertje :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 29 januari 2016 at 17:41

Oh dat lijkt mij ook een goed idee, dank voor de tip!

Reply
Veerle van der Stok 20 januari 2016 at 13:22

Lijkt me heerlijk! Ik ga hem snel proberen! :)

Reply

Leave a Comment