DinerReceptenVlees

Bloemkoolpizza met kip, spinazie en feta

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 december 2016 0 comments
bloemkoolpizza

Als kind zijnde was ik al dol op pizza. Je maakte mij veel blijer met een lekker stuk pizza dan patat. En dat is eigenlijk nooit meer weg gegaan. Ik ben mega fan van Italiaans eten en zou dat dan ook het liefste elke dag eten. Een pizza op zijn tijd gaat er ook wel in, maar het is zo jammer dat deze zoveel calorieën bevatten. Overigens eet ik op zijn tijd wel echt lekker bij een pizzeria hoor, moet kunnen. En toen kwam de hype van de bloemkoolpizza’s.

Uiteraard probeerde ik dit ook een keer, maar echt fan was ik er niet van. Het lukte me niet om een lekkere bodem te maken die niet teveel naar bloemkool smaakte. Die hype liet ik dus maar aan me voorbij gaan. Magioni is daar heel handig op in gesprongen door de groentepizzabodems door te ontwikkelen en bracht een bloemkoolpizza en bietenpizza op de markt. Mijn nieuwsgierigheid was toch wel gewekt, want zou dit toch wel echt lekker zijn? En net toen ik bedacht dat ik toch maar eens in de supermarkt deze pizzabodems moest gaan kopen, kreeg ik een berichtje of ze een pakketje mochten opsturen. Een betere timing hadden ze niet kunnen hebben! En zo geschiedde, het feit dat ik een recept plaats betekent wel dat ik het super lekker vond. Het is nog steeds geen echte pizza, maar het komt wel heel erg goed in de buurt. Zowel mijn vriend als ik hebben zitten smullen.

Dus, fan van pizza, maar wel een verantwoorde variant? Probeer dan eens deze bloemkoolpizza met kip, spinazie en feta! Overigens ben ik uit gegaan van één pizza per persoon, maar ik zat daarna echt bomvol. Je kunt er dus ook voor kiezen de pizza te delen en te eten met een lekkere salade of een stukje te bewaren voor de volgende dag.

bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza met kip, spinazie en feta; 2 personen: 
  • 2 bloemkoolpizza’s van Magioni
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 200 gram kipfilet
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gram spinazie
  • 1 rode ui
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 80 gram zongedroogde tomaatjes
  • 80 gram feta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook en kook daarin de kip 10 minuten. Roer ondertussen de oregano door de tomatenpuree en besmeer hiermee de pizzabodems.

Snijd de ui in dunne ringen, de cherrytomaatjes in vieren en snijd ook de zongedroogde tomaatjes wat kleiner. Wok in een droge koekenpan de spinazie kort en verdeel over de pizza. Verdeel nu ook alle gesneden ingrediënten over de pizzabodem.

Pluk de kip met twee vorken uit elkaar en verdeel samen met verbrokkelde feta als laatste over de pizza. Bak 12 minuten af in de oven.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 695 calorieën
42 gram eiwit – 79 gram koolhydraten – 21 gram vet

bloemkoolpizza

bloemkoolpizza

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment