LunchReceptenSaladeVlees

Bloemkoolcouscous met granaatappel en kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 september 2014 4 Comments
bloemkoolcouscous

Vanmiddag maakte ik deze bloemkoolcouscous voor lunch, het was zo’n succes dat ik hem gelijk heb uitgetypt! Ook heerlijk als lichte maaltijdsalade.

IngrediΓ«nten voor 2 personen:

  • 1/2 bloemkool
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1/2 granaatappel
  • 1/2 komkommer
  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 50 gr feta
  • 100 gr gezouten pistachenootjes
  • rucola
  • peper & zout

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en vermaal in de keukenmachine tot je couscous hebt. Bak het een paar minuutjes in een koekenpan aan met een beetje olijfolie, tijm, oregano, peper & zout. Laat afkoelen.

Snijd de kipfilet en komkommer in kleine stukjes. Tik de granaatappelpitjes uit de granaatappel (ik leg de snijkant op mijn handpalm en tik met een lepel alle pitjes eruit, doe wel een schort om!). Verbrokkel de feta en doe alle ingrediΓ«nten in een schaal. Meng goed door elkaar.

Leg op je bord een bedje van rucola en schep daarop de salade. Garneer met de (gepelde) pistachenootjes.

Eet smakelijk!

bloemkoolcouscous

image_print

4 Comments

Alles over pistachenoten - Eat.Run.Love. 9 augustus 2015 at 11:43

[…] Bloemkoolcouscous met granaatappel, kip en pistachenootjes […]

Reply
Eline 27 september 2014 at 20:37

Oh lekker om het als koude salade te eten. Ik eet bloemkoolcouscous eigenlijk altijd warm!

Reply
Marijke 27 september 2014 at 15:08

Mmm, ziet er zo goed uit! Je vorige salades en groentegerechten zijn hier altijd al in de smaak gevallen, dus deze moet ik ook eens proberen. Die pistachenoten erbij lijken me heerlijk!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 27 september 2014 at 15:11

Ah wat goed om te horen! Hopelijk valt deze ook in de smaak :)

Reply

Leave a Comment