Hartige tussendoortjesQuichesReceptenVegetarisch

Bladerdeeghapje met pompoen en geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 december 2015 0 comments
Bladerdeeghapje met pompoen

Met kerst eet je vaak meerdere gangen, daarom is het fijn als elke gang een beetje een goed formaat heeft. Deze bladerdeeghapjes met pompoen en geitenkaas vallen niet zo zwaar, zijn zeer smaakvol en zien er feestelijk uit! Maar ook na de kerstdagen zijn ze heerlijk met bijvoorbeeld een salade of een stukje vlees of vis erbij.

Voor 4 bladerdeeghapjes

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 tl rozemarijn
  • 50 gram geitenkaas
  • 1 el pompoenpitten
  • Peper en zout
  • Klontje roomboter

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg licht ontdooien.

Snijd de pompoen in kleine blokjes, doe ze in een ovenschaal samen met de rozemarijn, knoflook, een eetlepel olijfolie, peper en zout en rooster deze 30 minuten. Snijd de ui in dunne ringen, verhit de boter in een klein pannetje en laat de uien op laag vuur circa 15 minuten karameliseren.

Laat de pompoen lichtjes afkoelen als deze uit de oven komt en doe dan samen met de helft van de geitenkaas in de keukenmachine en laat draaien tot een puree. Proef even en breng evt. op smaak met wat extra zout.

Verwarm de oven opnieuw voor tot 200 graden.

Schep op elk plakje bladerdeeg een beetje pompoenpuree, maar laat de randen vrij. Schep daar bovenop de ui en verbrokkel de laatste geitenkaas over de pakketjes. Strooi er een paar pompoenpitten overheen en zet 20 minuten in de oven.

Voedingswaarden: 267 calorieën
8 gram eiwit – 27 gram koolhydraten – 14 gram vetten 

Bladerdeeghapje met pompoen

*Recept geïnspireerd op een recept van De Groene Meisjes

image_print

Leave a Comment