OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Birchermuesli

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 april 2016 2 Comments
birchermuesli

Maximilian Bircher-Benner was een Zwitserse arts en voedingsdeskundige, en stond bekend als een pionier op het gebied van voedingsleer en heeft muesli ontwikkeld. De mueli’s van tegenwoordig staan lijnrecht tegenover de muesli zoals Bicher-Benner het heeft bedacht. De oorspronkelijke muesli – ontwikkeld als dieetspijs voor gebruik in het ziekenhuis – bestond uit 2 of 3 kleine appels, geheel geraspt, met een eetlepel gemalen walnoten, hazelnoten of amandelen. Daarbij een afgestreken havermout die 12 uur is voorgeweekt in 3 eetlepels water, het sap van een halve citroen en 1 eetlepel gecondenseerde melk (bron: Wikipedia).

Bircher muesli zoals we hem nu kunnen is nog steeds immens populair en wordt de avond van te voren geweekt in melk, maar heeft wel zijn aanpassingen gehad. Ik heb een variant gemaakt die zorgt voor een volwaardig ontbijt en een perfecte bodem voor de dag is. De basis maak je al voordat je gaat slapen.

Voor 1 persoon:

  • 50 gram havervlokken
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • snuf kaneel
  • 25 gram cranberries
  • 10 gram pompoenpitten
  • 1/2 appel geraspt
  • 50 gram kwark
  • kneep citroen

Meng de havervlokken, amandelmelk en kaneel en zet een nachtje in de koelkast. ’s Ochtends doe je er alle overige ingrediënten bij, en klaar is je ontbijtje!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde: 445 calorieën
15,3 gram eiwit – 68,7 gram koolhydraten – 10 gram vetten

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Marianne 6 april 2016 at 08:18

Lekker! Ik laat zelf juist alles overnacht weken, dus niet alleen de havermout, maar ook de noten/zaden/gedroogd fruit (ik ben momenteel in een hennepzaad met goji bessen periode) en de geraspte appel. ’s Ochtends roer ik het dan los met wat dikke kokosmelk en strooi er nog wat granaatappelpitjes over voor de crunch.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 april 2016 at 22:22

Ook een goed idee!

Reply

Leave a Comment