Hardlopen / TrailrunningSport

Bijzondere hardloopwedstrijden

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 april 2016 1 Comment
Bijzondere hardloopwedstrijden

Natuurlijk kun je gewoon een rondje rennen, maar eigenlijk is het gewoon ook heel leuk om mee te doen aan een hardloopwedstrijd. Naast de grote, bekende wedstrijden zoals Dam tot Damloop, Rotterdam Marathon en Zevenheuvelenloop zijn er waarschijnlijk ook genoeg wedstrijden bij jou in de buurt. Wil je net wat meer uitdaging? Dan is één van onderstaande wedstrijden misschien wel voor jou. Van een 42km lange obstacle run en een wedstrijd waarvan je niet weet hoe ver je loopt tot een trail in het pikkedonker.

Beat the sun

Op de langste dag van het jaar organiseert ASICS “Beat the Sun”. Een estafettewedstrijd waarmee je in één dag zowel Frankrijk, Italië als Zwitserland doorkruist. Het parcours is 150km met bijna 8500 hoogtemeters. Een uitdagend parcours die je in een team loopt. Elke hardloper loopt twee estafettes tussen de 3 en 19 kilometer. Het doel is om de zon te verslaan, dat betekent dat je moet finishen binnen 15 uur, 41 minuten en 35 seconden. Aan deze wedstrijd lopen ervaren wedstrijdlopers mee, maar ook amateurlopers. En jij maakt als hardloper dus ook kans om deze unieke wedstrijd te lopen! Inschrijven kan t/m 19 april, vervolgens worden op 25 april de eerst finalisten bekend gemaakt.
21 juni – Chamonix (Mont Blanc)

Wings for life

Wings for Life is een wedstrijd die voor de tweede keer in Breda wordt georganiseerd. Over de hele wereld zal deze wedstrijd op precies hetzelfde moment van start gaan. Na 30 minuten gaat de “Catcher Car” beginnen met rijden en alle renners op de hielen zitten. Wanneer je ingehaald wordt door de auto, is de race voor jou afgelopen. De Catcher Car rijdt net zo lang door totdat de allerlaatste man en vrouw zijn ingehaald. Je bepaalt dus zelf hoever je loopt. Het inschrijfgeld van deze toffe wedstrijd gaat naar onderzoek dat gericht is op de genezing van dwarslaesie. Lees ook zeker even het bijzondere verhaal van Anne die eind december haar rug brak op de piste en 8 mei aan de start van Wings for Life zal verschijnen.
8 mei – Breda

Arena MoveS

Om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS) beklimmen duizenden deelnemers de trappen van Amsterdam Arena. Er zijn 3 verschillende parcoursen waar de deelnemers zich voor kunnen inschrijven: 700 treden, 2.500 treden of The Ultimate Challenge: 5.000 treden. Daarnaast kun je op het veld deelnemen aan een Bootcamp onder leiding van Jens Olde Kalter (oprichter Bootcamp Nederland, personal trainer en schrijver). Er is voor traplopen gekozen omdat dit voor mensen met MS geen vanzelfsprekendheid meer is. Ik vind dit een onwijs mooi iniatief, en overweeg dan ook om mee te gaan doen!
9 juli 2016 – Amsterdam Arena

Petzl Nighttrail

Een trail is al een uitdaging als je het mij vraagt; de Petzl nighttrail is doordat deze in het donker plaatsvindt, nog eens extra uitdagend. De trail start om 22.15, waardoor je al snel in het donker loopt en aangewezen bent op je eigen lichtbundel. 80% van de route is off road, de route wordt aangegeven met reflecterende pijlen, en met 325 hoogtemeters ben je ook aan het klimmen en dalen. Zeker niet geschikt voor mensen die zoals ik niet zo goed in het donker kunnen zien!
27 mei – Vaals

Iron Viking

Loop je marathons en/of obstacle runs houd je wel van een beetje uitdaging? Dan is de Iron Viking, een obstacle run van 42km wellicht wel wat voor jou! Een parcours van 42km, 100 obstakels en meer dan 2800 hoogtemeters, maken het zeer uitdagend. Naast een goede conditie is er ook de nodige kracht vereist om de diverse obstakels te baas te zijn. Dit is toch wel echt de obstacle run onder de obstacle runs.
21 mei 2016 – Spaarnwoude

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Jenn 17 april 2016 at 07:59

Leuk! Ik doe mee met wings For life, ik hier in Breda, een Poolse vriendin van me in poznan, zo leuk! De trappen in de arena ga ik ook eens over nadenken.

Reply

Leave a Comment