LunchReceptenSaladeVegetarisch

Bietensalade met linzen, geitenkaas en walnoten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 juli 2014 9 Comments
20140623_123542

Dit is een salade die je erg makkelijk kunt meenemen naar je werk. Je hebt even een paar bakjes nodig want de sla en walnoten houd ik apart in verband met de knapperigheid en ook de geitenkaas neem ik het liefste los mee. Maar dan heb je wel een overheerlijke salade waar in mijn geval menig collega jaloers op is. Overigens heb je ook superhandige saladebakjes met meerdere compartimenten, misschien moet ik dat ook maar eens aanschaffen. Het is eigenlijk niet eens een recept want ik mik gewoon alles bij elkaar, maar deel graag de ingrediënten!

Lunch voor 1 persoon:

  • 200 gram bietjes*
  • Klein blikje linzen
  • (cherry) tomaatjes naar smaak
  • Rucola of gemengde sla
  • Handje walnoten
  • 2 plakjes geitenkaas (gebruik altijd 2 plakjes van zo’n rol zachte geitenkaas)
  • Balsamicoazijn, peper & zout

* Ik gebruik eigenlijk altijd zo’n schaal van AH waarbij ik de andere helft bijvoorbeeld de volgende dag gebruik voor een smoothie.

Deze salade is te makkelijk; meng de bietjes (gesneden zijn ideaal), met de uitgelekte linzen, tomaatjes, balsamicoazijn, peper en zout door elkaar. Voeg vlak voordat je gaat eten de sla, walnoten en geitenkaas toe.

Eet smakelijk!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

9 Comments

Top 10 recepten 2015 - Eat.Run.Love. 2 januari 2016 at 07:04

[…] Bietensalade met linzen, geitenkaas en walnoten […]

Reply
Eet en sportdagboek #4 - Eat.Run.Love. 23 april 2015 at 19:55

[…] en 3 el granola. Tijdens de lunch eet ik een zuurdesemboterham met hummus en daarbij een salade met bieten, linzen, tomaatjes, rucola en geitenkaas. Rond een uur of vier gaat mijn maag weer knorren en eet ik in totaal 4 blissballs. Twee […]

Reply
Fit & Food diary #4 - Eat.Run.Love. 20 april 2015 at 07:02

[…] en 3 el granola. Tijdens de lunch eet ik een zuurdesemboterham met hummus en daarbij een salade met bieten, linzen, tomaatjes, rucola en geitenkaas. Rond een uur of vier gaat mijn maag weer knorren en eet ik in totaal 4 blissballs. Twee […]

Reply
Avatar
Claire 4 juli 2014 at 10:59

Mmmm die kennen we! Lekker!!!

Reply
Jessica
Jessica 4 juli 2014 at 21:09

Jaaa nog steeds één van mijn favo’s :)

Reply
Avatar
Suzanne 4 juli 2014 at 09:52

Dit lijkt me een heerlijke combinatie mmm

Reply
Avatar
Irene 3 juli 2014 at 11:48

Dit klinkt heerlijk en ga ik binnenkort maken.
Laatst had ik een salade van de AH met bieten, geitenkaas en zonnebloempitten. Dat vond ik ook een succes

Reply
Jessica
Jessica 4 juli 2014 at 21:10

Klinkt goed! AH heeft laatste tijd goede salades in haar assortiment zitten heh!

Reply
Avatar
Eline 3 juli 2014 at 09:53

Oh klinkt heerlijk! Ben sowieso dol op salades met biet er in!

Reply

Leave a Comment