DinerGranenReceptenVegetarisch

Bieten risotto met geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 februari 2016 1 Comment
Bieten risotto met geitenkaas

Bieten en geitenkaas is dus echt een perfecte combinatie als je het aan mij vraagt. Doe er risotto bij en je hebt een overheerlijke maaltijd. Deze bieten risotto met geitenkaas vergt wat wachttijd (de tijd dat de risotto gaar wordt) maar is verder heel eenvoudig om te maken!

Voor 4 personen

  • 300 gram rode biet
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gram rucola
  • 1 tl rozemarijn
  • 250 gram risotto
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 40 gram gehakte walnoten

Kook de bieten gaar in een half uurtje als je ongekookte bieten hebt gekocht. Laat een klein beetje afkoelen en pureer daarna in de keukenmachine.

Snijd de knoflook en ui fijn en fruit deze in een grote hapjespan. Voeg de risotto en de rozemarijn toe en roer tot de risottokorrels glazig gaan zien. Doe nu de bouillonblokjes erbij en een scheut kokend water. Blijf roeren en giet er meer water bij wanneer de risotto het water heeft opgenomen. Je zult totaal ongeveer een liter nodig hebben en een half uurtje geduld. Proef tussentijds even of de risotto al gaar is.

Voeg de bietenpuree en geraspte geitenkaas toe en roer goed door. Laat nog vijf minuten verwarmen en zet het vuur dan uit. Laat vervolgens nog vijf minuten staat.

Doe wat rucola op een bord, schep er de risotto op en bestrooi met de gehakte walnoten.

Voedingswaarden p.p.: 380 calorieΓ«n
8,7 gram eiwit – 58 gram koolhydraten – 8,9 gram vetten

Bieten risotto met geitenkaas

image_print

1 Comment

Risotto met venkel en citroen - Eat.Run.Love. 15 maart 2016 at 13:00

[…] heel vaak ook gewoon echt met risotto. Ik realiseerde me dat ik nog niet zo heel lang geleden een bietenrisotto op de blog had gezet, maar deze is zo goed gelukt dat ook die niet mag ontbreken op de website! Weer […]

Reply

Leave a Comment