Broodjes, Wraps & OmeletDinerRecepten

Bietenburger met kikkererwten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 augustus 2016 3 Comments
Bietenburger met kikkererwten

Ik heb de smaak van vegaburgers helemaal te pakken, dus na mijn succesvolle spinaziefalafel is de bietenburger aan de beurt. Op Instagram plaatste ik een foto en jullie reageerden laaiend enthousiast, snel het recept uit werken dus! Deze bietenburger met kikkererwten is vrij neutraal van smaak, de smaak van bieten voert wel de boventoon. Ik maakte er feta dille dip bij en dat is de perfecte combinatie als je het mij vraagt!

Let op dat wanneer je gedroogde kikkererwten gebruikt je deze een nacht laat weken.

Voor 8 bietenburgers:

  • 300 gram gekookte bieten
  • 110 gram gedroogde kikkererwten (of 250 gram kikkererwten uit blik)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 lente ui
  • 1 ei
  • 100 gram havermout
  • 1 tl zout
  • flinke snuf chilipoeder
  • feta dille dip
  • plakjes komkommer
  • sla
  • alfalfa
  • zachte volkoren bolletjes

Week de kikkererwten een nacht in koud water en kook ze 90 minuten met een flinke snuf zout.

Pureer de bieten samen met de kikkererwten, knoflook, lente ui, ei, havermout, zout en chili in een keukenmachine. Laat minimaal een half uurtje staan zodat de havermout het vocht kan opnemen en het een stevige massa wordt. Vorm er met je handen 8 burgers van. Verhit flink wat rijstolie in een grote koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur 5 minuten aan elke kant zodat er een knapperig korstje ontstaat.

Maak de feta dille dip volgens dit recept. Leg op een broodje wat sla, een burger, besmeer met de dip, en leg er als laatste komkommer en alfalfa op. Smullen maar!

Voedingswaarde voor een zacht bolletje met één burger en 22,5 gram feta dip: 278,8 calorieën
14,2 gram eiwit – 35,7 gram koolhydraten – 7,1 gram vet

Bietenburger met kikkererwten

De burgers kun je ook prima de volgende dag als lunch eten. Bak ze dan alvast op en eet ze de volgende dag koud met wat overgebleven feta dip en een lekkere salade.

♦ Altijd als eerste op de hoogte zijn van wat ik doe? Volg mij dan op Instagram! ♦ 

Dit vind je wellicht ook lekker: 
Spinazie falafel
Spinazie-feta burger
– Wraps met zoete aardappel en zwarte bonen

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

29 Recepten Met Bietjes Om Je Rode Vingers Bij Af Te Likken! 17 december 2018 at 12:49

[…] Wanneer je vegetariër bent, zul je niet zo vaak burgers eten. Als je nu toch eens zo’n heerlijk broodje burger wilt eten, kun je natuurlijk vleesvervangers gebruiken. Echter heeft Jessica van Eat.Run.Love iets anders bedacht: de bietenburger. Een gezonde burger die de hamburger doet verbleken. Het recept voor dit gerecht vind je hier! […]

Reply
29 Recepten Met Bietjes Om Je Rode Vingers Bij Af Te Likken! 28 april 2017 at 08:01

[…] Het recept voor dit gerecht vind je hier! […]

Reply
Eet en sportdagboek #54 - Eat.Run.Love. 22 augustus 2016 at 07:00

[…] maakte ik bietenburgers (het recept staat al online) en daar had ik er nog twee van over. Woensdag nam ik die mee als lunch, maar toen ik mijn bakje op […]

Reply

Leave a Comment