Broodjes, Wraps & OmeletEatReceptenVegetarisch

Bietenburger met avocadosaus

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 februari 2016 0 comments
Bietenburgers met avocadosaus

♦ Blog geschreven door Elle & Pip ♦

Wij zijn Elle en Pip uit Haarlem & Amsterdam en op onze persoonlijke blog presenteren we onze eigen collecties, kun je een kijkje nemen in ons creatief atelier en delen we onze favoriete recepten met je. Naast de blog hebben we ook een webshop, waar je ons eigen Coeurblonde label vindt, dat bestaat uit woonaccessoires, tassen, sieraden en stationery. Creëren en ontwerpen doet onze harten sneller kloppen. Daarom richt ons atelier zich ook op ’op maat opdrachten’ zoals geboortekaartjes, trouwkaarten, huisstijlen en illustraties.

Verder zijn we gek op reizen en stedentrips (om inspiratie op te doen en tegelijk te ontspannen) en op koken (en opeten!). Erg leuk dat we onze recepten ook met jullie kunnen delen op Eat Run Love!

Vandaag delen we met jullie een bietenburger met tahin-avocadosaus, wij zijn namelijk fan van vegaburgers.

Voor 4 burgers:

  • 375 gram rauwe bieten, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram quinoa
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 biologisch ei
  • 2 fijn geperste knoflooktenen
  • 1 el olijfolie (of extra kokosolie)
  • 1/2 el kokosolie
  • 1 el lijnzaad
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Himalaya zout naar smaak
  • 2 el broodkruim (wij gebruikten bio spelt brood)
  • hand vol bladpeterselie of koriander
  • Burger broodjes, wij gebruikten de zuurdesem afbakbolletjes van BioFournil (o.a. te koop bij Ekoplaza)

Voor de avocadosaus:

  • 1 rijpe avocado
  • 2 el tahin
  • 3 el limoensap
  • snufje zout (wij gebruiken Himalaya zout)
  • 1 fijngeperst teentje knoflook
  • eventueel een klein beetje zwarte peper

Bietenburgers met avocadosaus

Bereiding:
Bereid de quinoa volgens de verpakking. Verwarm de over voor op 175 graden. Doe de bietenblokjes in een bakblik en giet hier wat scheutjes olijfolie over. Laat dit een half uurtje in de oven staan en laat het daarna even afkoelen. Doe de bietjes in een keukenmachine maar zorg dat ze niet te fijn worden omdat het voor de burgers lekker is als ze nog wat textuur hebben. Doe de bietjes vervolgens in een kom en voeg de overige ingrediënten voor de burgers toe. Maak je handen een beetje nat en maak er ronde burgers van. Leg de burgers op een bakblik bekleed met bakpapier. Doe ze 15 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden) en keer ze om en zet ze vervolgens nog 15 minuten in de oven.

Als ze burgers in de oven staan kun je beginnen met de patatjes. Snijd de zoete aardappels en doe voldoende kokosolie in een pan om ze als het ware in te laten frituren. Check (wees voorzichting!) na een paar minuten of ze gaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om ze tegelijkertijd met de burgers in de oven te zetten. Besprenkel ze in dit geval met olie. Ze moeten in dit geval een klein half uurtje in de oven.

De avocado – tahin saus is eenvoudig te maken door alle ingrediënten in de keukenmachine te stoppen totdat het een romige saus is geworden.

Als alles klaar is snijd je het broodje doormidden en smeer de saus erop voordat je de burger erop doet. En doe vervolgens de zoete aardappel patatjes erboven op en strooi er wat peterselie of koriander overheen. Maak er een simpele frisse groene salade naast en het genieten kan beginnen!

Bietenburgers met avocadosaus

Leave a Comment