Broodjes, Wraps & OmeletEatLunchReceptenSpreads & Dips

Bieten hummus op een broodje met forel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 december 2016 1 Comment
bieten hummus

Eigenlijk lunch ik tegenwoordig altijd met boterhammen. Ik houd van brood en sinds Kirsten tegen mij heeft gezegd dat ik dit echt prima elke dag kan eten, liet ik me dat uiteraard geen tweede keer zeggen. Variatie is wel heel belangrijk, want elke dag een broodje kipfilet is ook maar zo saai. Vandaag dus een wat luxer broodje die je kunt maken wanneer je thuis bent, in het weekend of doordeweeks.

Bieten hummus:
  • 250 gram gekookte biet
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • 1 tl tahin (10 gram)
  • 1 tl komijn
  • snuf chili
  • snuf zout
  • 1 klein knoflookteentje (2 gram)
  • sap van een halve citroen

En verder:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 55 gram forel (of makreel)
  • 1/2 appel
  • plukje rucola

Hak in een keukenmachine de gekookte biet samen (mijn ervaring is dat je dit het beste eerst kunt doen, anders blijven er stukken biet in de hummus). Snijd de knoflook vast fijn en voeg daarna samen met alle overige ingrediΓ«nten toe. Hak en mix tot een egale massa. Proef even en breng eventueel nog iets op smaak met peper en zout.

Rooster twee boterhammen en besmeer met 35 gram hummus, beleg met de forel (of andere vis, of kipfilet), appel en wat rucola.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden voor 2 belegde boterhammen incl. 35 gram hummus: 583,40 calorieΓ«n
23,3 gram eiwit – 36,6 gram koolhydraten – 9,4 gram vetΒ 

bieten hummus

bieten hummus

image_print

1 Comment

Wraps met linzen en bieten hummus - Eat.Run.Love. 7 juni 2017 at 06:30

[…] 80 gram bieten hummus […]

Reply

Leave a Comment