SportWorkout

Ballet Barre Workout met Röhnisch

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 september 2016 1 Comment
Barre workout

Als zesjarig meisje heb ik een blauwe maandag aan ballet gedaan, vreselijk vond ik het. Ik wilde persé mee met vriendinnetjes, maar toen ik er eenmaal was vond ik er niks aan. Uiteraard vond mijn moeder dat ik de lessen af moest maken (en terecht), dus elke week stond ik weer beteuterd voor de deur. Zodra de lessen waren afgelopen wist ik niet hoe snel ik iets anders moest gaan zoeken. Team- en balsporten waren meer aan mij besteed!

Nog steeds ben ik niet zo’n danser. Ik heb geen gevoel voor ritme, kan geen maat houden op de muziek en ben al helemaal niet lenig. En toch deed ik een ballet barre workout, een workout die in een snel tempo de wereld veroverd. Beroemdheden als Madonna, Nathalie Portman en Doutzen zijn fan en inmiddels kun je het dus ook in Nederland doen. Ik zal even het kader schetsen hoe ik in dit balletklasje terecht kwam. Een paar weken geleden kreeg ik uitnodiging van het Scandinavische sportmerk Röhnisch om bij de launch van hun nieuwe collectie aanwezig te zijn. Omdat dit altijd mooie collecties zijn, wilde ik uiteraard wel even een kijkje nemen. Een week voor het event kregen we een mailtje dat we een ballet barre workout gingen doen *slik*. Aangezien ik de beroerdste niet ben, stond ik vorige week gewoon om 9.00 bij Het Gymlokaal. Dit zou één grote grap worden.

Wat is Barre Workout? 

Ik had er wel eens van gehoord, maar wist er ook niet het fijne van. Barre Workout is een total body dansworkout, het is voor iedereen geschikt en je hebt er geen balletachtergrond voor nodig. Een typische Barre Workout bevat elementen van ballet, yoga, pilates en cardiotraining. De verschillende aspecten: houding en elegantie van ballet, precisie van pilates, lenigheid en kracht van yoga en conditie van een cardiotraining maken het samen tot een uitdagende workout. De les wordt gegeven op energieke muziek en de focus ligt op het vormen van de spieren en het verbeteren van balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Met een barre workout creëer je een typisch danslichaam. Na elke reeks krachtoefeningen voer je stretches uit om ervoor te zorgen dat de spieren steeds opnieuw worden verlengd. Zo creëer je een sterk maar elegant lichaam. En dat is ook precies de reden waarom veel topmodellen fan zijn.

Barre Workout

Als een houten klaas midden in de groep

Toen de les begon stond ik vooraan, in het midden. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar kreeg, maar deze houten klaas stond in het middelpunt van belangstelling. In opperste concentratie probeerde ik de danspasjes en balletoefeningen mee te doen, maar het ging al snel mis toen iedereen naar rechts ging en ik nog ergens bleef steken. Gelukkig was dit alleen de warming-up en gingen we daarna naar de “barre”. Hier deden we een aantal oefeningen meer gericht op kracht. Ik kan me voorstellen dat je hier een mooi lichaam van krijgt, want mijn spieren waren flink aan het branden. Voor mijn idee vloog de les voorbij en lagen we binnen no time op het matje voor wat buikspieroefeningen en stretches. Iedereen om me heen was laaiend enthousiast, ik voelde me weer even dat zesjarige meisje die niet wist wat ze hier mee aan moest. Ik vond het leuk om een keer te doen en ga het zeker nog een keer doen, maar ik heb zeker niet mijn roeping gevonden.

Barre Workout

Barre Workout

Barre Workout

Together we are stronger – Röhnisch

Uiteindelijk draaide de hele ochtend natuurlijk om de lancering van de nieuwe autumn/winter collectie van Röhnisch. Bij aanvang van de workout kreeg iedereen een prachtige outfit uit de nieuwe collectie om direct te testen. Een fijne, hoogsluitende legging met een strakke top. Ik was altijd al fan van de pasvorm van Röhnisch, maar ook het uiterlijk van deze collectie is prachtig. De kleuren van de collectie zijn gebaseerd op de Zweedse natuur, met als gevolg veel groene, paarse en roze tinten gecombineerd met zwart en grijs.

Barre Workout

Naast een uitgebreide hardloopcollectie, is er ook een yoga en trainingscollectie en kleding voor vrije tijd. Omdat ik nog veel meer leuke items zag, heb ik mijn vijf favorieten opgezocht in de webshop.

rohnisch

Top €59,95Tight €139,95Cape €129,95Tight €99,95Bomberjasje €89,95

Vertel, hebben jullie wel eens een Barre Workout gedaan? En wat vinden jullie van de nieuwe collectie van Röhnisch?

Deze ochtend werd mogelijk gemaakt door BarreConcept NederlandRöhnischHet Gymlokaal

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Aurelie 9 september 2016 at 11:26

Die ballet barre workout zag er super leuk uit Zelf wil ik het ook eens proberen, maar jammer genoeg is er op dit moment bij mij geen studio in de buurt die de workout aanbiedt. De outfit die jullie aanhebben, is erg mooi!

Reply

Leave a Comment