EatOntbijtReceptenZoete tussendoortjes

Bananenbrood met walnoten en dadels

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 maart 2017 4 Comments
Bananenbrood met walnoten en dadels

Bananenbrood krijg ik eigenlijk nooit genoeg van, er staan inmiddels dan ook al een aantal varianten op Eat.Run.Love. Mijn nieuwste aanwinst in het rijtje bananenbrood recepten is bananenbrood met walnoten en dadels. Met extra veel bananen om hem wat zoeter en smeuïger te maken. En met maar 6 ingrediënten is dit echt een super makkelijk bananenbrood om te maken en grote kans dat je alle ingrediënten in huis hebt!

Bananenbrood met walnoten en dadels

10 plakjes:

  • 450 gram banaan (4 kleine bananen)
  • 3 eieren
  • 200 gram volkorenmeel
  • 100 gram dadels
  • 80 gram walnoten
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix in een keukenmachine de bananen met de eieren. Voeg daarna het volkorenmeel en het bakpoeder toe en mix nog een keer. Snijd de dadel in kleine stukjes en halveer de walnoten. Schep door door het bananenbeslag heen en giet vervolgens in een bakvorm. Ik bekleed de bakvorm altijd met bakpapier zodat het bananenbrood er makkelijk uit komt.

Zet voor 60 minuten in de oven en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak: 211,6 calorieën
5,8 gram eiwit – 28,5 gram koolhydraten – 7,4 gram vet

Bananenbrood met walnoten en dadels

image_print

4 Comments

Eva 8 oktober 2017 at 14:39

Mijn favoriete bananenbrood recept, hij staat nu weer in de oven :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 8 oktober 2017 at 22:20

Ah wat leuk om te horen :) Goed dat je het zegt, ik moet deze ook weer eens maken!

Reply
Eet en sportdagboek #65 - Eat.Run.Love. 13 maart 2017 at 06:30

[…] maak een mugcake voor mezelf als ontbijt met daarbij wat blauwe bessen. Op werk eet ik een plakje bananenbrood. En blijven de complimentjes over mijn nieuwe bril binnen stromen. Ik heb mijn nieuwe bril gisteren […]

Reply
Melanie Huyghe 12 maart 2017 at 17:37

Gelezen en goedgekeurd! Ik heb ook al verschillende variaties op bananenbrood gemaakt.
Nu heb ik verse medjooldadels en ongezwavelde abrikozen meegebracht uit Antalya. Even laten weken en dan hop, het bananenbrood in! Heerlijk!

Reply

Leave a Comment