OntbijtReceptenZoete tussendoortjes

Bananenbrood met kokos en sinaasappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 oktober 2016 0 comments
bananenbrood met kokos en sinaasappel

Bananenbrood verveelt nooit bij mij. Ik vind dit een heerlijk tussendoortje om in het weekend te maken en dan de rest van de week van te genieten. Wel probeer ik vaak een nieuwe variatie uit, omdat het anders ook zo saai is. Afgelopen weekend bij mijn ouders hadden we het over kokosmakronen. Ik eet dit vrijwel nooit, maar vind dit zo ontzettend lekker. Vooral de verse van Stach, als je van kokosmakronen houdt moet je die echt een keer proberen! Ik zat dus met kokos in mijn hoofd en daarom besloot ik een bananenbrood met kokos te maken.

Uiteraard lijkt dit helemaal niet op een kokosmakroon, maar het is wel erg lekker! Ik deed er nog wat extra sinaasappelsap doorheen in plaats van een zoetstof als extra smaakmaker. Een bananenbrood met een tropisch tintje. Alhoewel, sinaasappel doet mij ook altijd aan de herfst denken. Een perfect tussendoortje voor deze tijd van het jaar dus, maar eigenlijk kan bananenbrood altijd toch? En het is ook nog eens zo ontzettend makkelijk om te maken!

Bananenbrood met kokos en sinaasappel, 12 plakken:
  • 200 gram volkorenmeel
  • 100 gram geraspte kokos
  • 350 gram bananen (3 grote)
  • 100 ml sinaasappelsap (1 sinaasappel)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Pureer in een keukenmachine de bananen samen met de eieren en sinaasappelsap tot een glad mengsel. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix nogmaals tot het een glad beslag wordt.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag erin. Zet 60 minuten in de oven en laat afkoelen voor je hem aansnijdt. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak: 153,5 calorieën
3,6 gram eiwit – 18,0 gram koolhydraten – 6,6 gram vet

bananenbrood met kokos en sinaasappel

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment