ReceptenZoete tussendoortjes

Bananenbrood met cranberries en noten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 januari 2016 6 Comments
Bananenbrood met cranberries en noten

Bananenbrood blijft lekker en je kunt er talloze kanten mee op. Zo maakte ik voor de kerst al eentje met cranberries en noten en omdat ik hem zo lekker vond, maakte ik hem afgelopen weekend nogmaals. Het is een heerlijke, zoete, maar ook kruidige bananenbrood die ik zeker vaker ga maken! Door de noten is hij wel wat calorierijker dan een regulier bananenbrood, maar wanneer je een intensieve dag hebt, geen enkel probleem!

Voor 12 plakken:

  • 225 gram speltmeel
  • 3 bananen (350 gram)
  • 2 eieren
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 70 ml agaversiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram gemengde, ongezouten noten
  • 100 gram gedroogde, ongezoete cranberries

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de bananen, eieren, amandelmelk en agavesiroop in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg alle droge ingrediënten behalve de noten en cranberries toe en mix nogmaals. Roer nu de noten en cranberries door het beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier, en stort het beslag in de cakevorm. Strijk glad aan de bovenkant.

Zet 60 minuten in de oven.

Ook nog een klein beetje warm is dit bananenbrood heerlijk!

Voedingswaarden per plak: 227 calorieën
6 gram eiwitten – 30,3 gram koolhydraten – 9 gram vet

Bananenbrood met cranberries en noten

image_print

6 Comments

Appel kaneel brood - Eat.Run.Love. 4 november 2016 at 23:30

[…] recepten vind je misschien ook lekker: – Mueslibrood – Bananenbrood met cranberries en noten – Gember […]

Reply
Bananenbrood met havermout en chocolade - Eat.Run.Love. 8 maart 2016 at 12:30

[…] Bananenbrood met cranberries en noten […]

Reply
Hanne 13 januari 2016 at 10:48

Hoi! Kan ik de speltmeel ook vervangen door havermout of gewone bloem?
Wil het heel graag maken zonder een hele zak speltmeel te moeten kopen.
Bedankt

Reply
Jessica 13 januari 2016 at 11:50

Ja hoor dat kan zeker! Zou de havermout dan wel even goed fijn malen zodat er meel ontstaat. Benieuwd wat je ervan vindt :)

Reply
Hanne 19 januari 2016 at 17:56

Eentje om te onthouden! Echt lekker (ook met havermout ipv speltmeel ;) )

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 januari 2016 at 16:38

Goed om te horen :D

Reply

Leave a Comment