ReceptenZoete tussendoortjes

Banaan-chocolade muffins|| Eat.Run.Love. 1 jaar!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 december 2014 15 Comments
banaan chocolade cupcakes

Vandaag bestaat Eat.Run.Love één jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Bijna 1,5 jaar geleden merkte ik dat ik steeds meer zin had om te schrijven over eten en sporten, twee van mijn grootste passies. Destijds schreef ik daarom af en toe een blog op mijn oude blog Jazzies die hoorde bij mijn toenmalige sieradenwebshop, maar die plek was natuurlijk helemaal niet logisch. Omdat steeds meer mensen ook vroegen naar mijn sport- en eetpatroon, besloot ik een nieuwe blog te lanceren. Na lang brainstormen over de naam, was Eat.Run.Love. geboren. Ik hevelde een aantal oude blogs van Jazzies over (vandaar dat er wel wat blogs van voor 1 december online staan) en ging aan de slag. In februari besloot ik te stoppen met Jazzies om me te focussen op Eat.Run.Love. iets wat ik op dat moment veel leuker vond.

In juni stapte ik over naar een nieuwe blog lay-out en sindsdien gaan mijn bezoekersaantallen de lucht in. Afgelopen jaar zijn er bijna 250.000 pagina’s bekeken, als ik dit aantal zie, vind ik dat zo bizar veel. Maar ik hoop dat mijn blog komend jaar nog veel harder gaat groeien en daar heb ik een aantal plannen voor. Daarnaast blijf ik mezelf ontwikkelen om de blog kwalitatiever te maken. Zo deed ik een paar weken geleden een foodfotografie en -styling workshop om mijn receptfoto’s te verbeteren, de trainingsdagboeken worden ontzettend goed gelezen dus blijf ik zeker doen en ik ben van plan om vaker workouts te fotograferen om jullie te inspireren. Zijn er onderwerpen waar jullie graag willen dat ik aandacht aan besteed?

banaan chocolade cupcakes

En dan nu naar de lekkermakende foto’s! Bij een verjaardag hoort een traktatie en daarom maakte ik banaan-chocolade cupcakes, gebaseerd op een bananenbrood. Geen gekke toevoegingen, wel besloot ik dit keer gebruik te maken van een beetje roomboter en pure chocolade. Wil je helemaal een gezonde variant? Vervang de roomboter en chocolade dan door kokosolie en rauwe cacaonibs.

Voor 9 muffins:

  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram rauwe cacao
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de bananen in een keukenmachine. Heb je die niet, prak de banaan dan heel fijn met een vork. Meng alle droge ingrediënten behalve de walnoten en pure chocolade en voeg daar de bananen, eieren en roomboter aan toe. Ik gebruikte hiervoor een handmixer. Voeg als laatste de pure chocolade en walnoten toe.

Doe in elk cupcake vormpje een volle eetlepel beslag en verdeel het overgebleven beslag als laatste over de vormpjes.

Zet 25 minuten in de oven. De cupcakes zijn gaar als de bovenkant lichtjes terug veert.

Voedingswaarden p.s.: 297 calorieën
10,9 gr eiwitten – 24,4 gr koolhydraten – 17,4 gr vet

banaan chocolade cupcakes

banaan chocolade cupcakes

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

15 Comments

Avatar
Eva 18 augustus 2015 at 10:31

Beetje laat voor een felicitatie, maar deze cupcakes zijn heerlijk met vers fruit (sinaasappel, ananas)! :-)
Is het mogelijk om deze in te vriezen, net als het bananenbrood?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 18 augustus 2015 at 10:46

Ja dat klopt! Heerlijk ontbijtje heb je dan met eventueel nog wat kwark of Griekse Yoghurt. Ik vries ze zelf altijd in, dus dat gaat prima!

Reply
Avatar
Anneroos 15 januari 2015 at 12:12

Deze cupcakes zien er echt heel erg lekker uit, alleen misschien lees ik eroverheen maar ik kan nergens vinden op hoeveel graden de oven staat? dankjewel alvast ik wil ze zeker gaan maken!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 15 januari 2015 at 13:52

He das dom. Gewoon op 180 graden! Ga het gelijk aanpassen.

Reply
Avatar
Roxanne 2 december 2014 at 21:12

Wow wat gaat dat snel. Gefeliciteerd! XX

Reply
Fit diary #19 - Eat.Run.Love. 2 december 2014 at 07:01

[…] dagje later dan jullie gewend zijn omdat ik gisteren mijn éénjarig bestaan met jullie wilde vieren. Eén keer minder hardgelopen dan ik van plan was, maar ik kijk tevreden terug op deze week met […]

Reply
Avatar
Ester 1 december 2014 at 17:19

Bon anniversaire! Op naar jaar 2 :-)

Reply
Avatar
Jacqueline 1 december 2014 at 15:43

Proficiat!! Zo’n workshop lijkt me ontzettend interessant! Zou je willen delen welke en waar je deze gedaan hebt?

Reply
Avatar
Manon 1 december 2014 at 10:24

Gefeliciteerd! Mooi moment om te vieren, en die cupcakes lijke me daar inderdaad ideaal voor :D

Reply
Avatar
Marijke 1 december 2014 at 10:09

Proficiat!! Ik vind de recepten altijd héérlijk… ik probeer ook wat te letten op gezonde voeding om mijn sportprestaties te verbeteren en daarvoor zijn jouw recepten ideaal. Gisteren maakte ik je zoete aardappelsoep en die viel zowel bij mij als bij mijn vriend ongelooflijk in de smaak (lees: we aten elk twee hele grote kommen soep!). Je oproep om eetdagboekjes door te sturen vind ik ook fijn (daarom dat ik dus meedoe :p)! Doe zo verder eigenlijk, want ik vind je blog erg inspirerend!

Reply
Avatar
Eline 1 december 2014 at 09:55

Gefeliciteerd! Ik had het idee dat je blog al veel ouder was, waarom weet ik ook niet zo goed eigenlijk!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 december 2014 at 09:56

Dat gevoel heb ik zelf soms ook, maar is toch echt niet zo :) Wel leuk om te horen dat jij dat idee ook had!

Reply
Avatar
Stacey 1 december 2014 at 09:39

Van harte gefeliciteerd! Ga vooral zo door :)

Reply
Avatar
Leen 1 december 2014 at 08:10

Gefeliciteerd! Je hebt een heel leuke blog.

Reply
Avatar
Froukelien 1 december 2014 at 08:04

Waaauw een jaar alweer! Gefeliciteerd, en op naar weer zo’n top blogjaar!

Reply

Leave a Comment