OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Appel peer crumble

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 december 2016 0 comments
Appel peer crumble

In het weekend uitgebreid de tijd om een ontbijtje klaar te maken en lekker op te peuzelen? Dan is deze appel peer crumble echt perfect. Het is zo gemaakt, 20 minuutjes in de oven en je hebt een overheerlijk warm en winters ontbijtje. Om wat extra eiwitten binnen te krijgen, kun je er wat kwark bij eten, maar zonder is ook heel erg lekker.

Appel peer crumble, voor 2 personen:
  • 1 peer
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl speculaas
  • 40 gram rozijnen
  • 80 gram havermout
  • 30 gram honing
  • 30 gram roomboter

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de appel en peer in kleine stukjes en meng deze samen met de kaneel, speculaas en rozijnen. Verdeel over twee ovenvaste schaaltjes. Doe in hetzelfde bakje als waar je de appel en peer in hebt gemengd de havermout, honing en roomboter. Meng met je handen tot een kruimelig deegje. Verdeel ook dit over de twee schaaltjes.

Zet voor 20 minuten in de oven, even wachten en smullen maar!

Voedingswaarde per persoon: 415,5 calorieΓ«n
5,9 gram eiwit – 60,4 gram koolhydraten – 15,2 gram vet

Appel peer crumble

Appel peer crumble

image_print

Leave a Comment