EatReceptenZoete tussendoortjes

Appel kaneel brood

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 september 2016 5 Comments
appel kaneel brood

Gezonde tussendoortjes, ik probeer ze iedere zondag wel te maken. Naast dat ik het leuk vind om nieuwe dingen te proberen, wil ik natuurlijk ook lekkere recepten creëren voor Eat.Run.Love. Dit keer ging ik aan de slag met een appel kaneel brood. De basis is het populaire mueslibrood geweest, dus als je van dit broodje houdt én je houdt van appel, dan weet ik zeker dat je deze ook overheerlijk vindt! Het is een ietwat kleffig broodje, houd je daar niet zo heel erg van dan kun je er voor kiezen één appeltje minder in het deeg te verwerken of iets meer meel toe te voegen.

Appel kaneel brood, 12 plakjes:

  • 250 gram volkorenmeel
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • 3 tl kaneel (15 gram)
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 Pink Lady appels
  • 100 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de appel in kleine blokjes. Ik vind persoonlijk Pink Lady hier een erg geschikte appel voor omdat die al zoet is van zichzelf. De schil laat ik eromheen zitten. Meng de blokjes appel met kaneel, kokosbloesemsuiker en rozijnen.

Mix in een kom met een handmixer alle overige ingrediënten tot een lobbig beslag. Spatel het appelmengsel er doorheen.

Bekleed een bakvorm met bakpapier, stort het beslag erin. Strijk de bovenkant glad en zet voor 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak: 137,2 calorieën
3,6 gram eiwit – 25,4 gram koolhydraten – 1,5 gram vet

appel kaneel brood

appel kaneel brood

Deze recepten vind je misschien ook lekker:
Mueslibrood
– Bananenbrood met cranberries en noten
Gember chocoladecake

5 Comments

Eten voorbereiden en meenemen - Eat.Run.Love. 5 februari 2017 at 16:33

[…] wortel cake, bananenbrood, appel kaneel brood, pindakaas […]

Reply
Eet en sportdagboek #56 - Eat.Run.Love. 19 september 2016 at 08:30

[…] voor een afspraak. Rond een uurtje of 12 ben ik weer in Amsterdam, onderweg heb ik een plakje appel kaneelbrood gegeten, hebben jullie het recept al gezien? Als ik thuis kom liggen er twee wel hele fijne […]

Reply
Saskia 16 september 2016 at 11:51

Oh, ik hou altijd van dit soort baksels, al zou ik de suiker hierin weglaten, maar dat is een persoonlijke keuze ;). Mooie foto’s ook!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 18 september 2016 at 12:04

Dank je wel! Suiker zou je idd weg kunnen laten, maar de kokosbloesemsuiker zorgt toch voor net iets meer smaak!

Reply
Forever38.com (Vera) 15 september 2016 at 09:45

Deze ga ik zeker eens bakken. Ik ben fan van “kleffe” appel-baksels :-)
Bedankt voor het delen !

Reply

Leave a Comment