Kennen jullie van die amandelen omhuld met chocolade en een laagje kaneel? I love them! Die vind ik dus zo ontzettend lekker, kan er zo een heel zakje van leeg eten. Toen ik laatst weer een keertje chocolade balletjes wilde maken, bedacht ik daarom dat ik wel een variant kon maken die hierop lijkt. En ik moet zeggen, erg goed gelukt! Super eenvoudig om te maken, neem twee stuks mee en je hebt een heerlijk verantwoord tussendoortje.
En ik vind ze ook erg leuk om te serveren tijdens de feestdagen, door de kaneel krijgen ze een feestelijke uitstraling vind ik!
Voor 20 stuks
- 100 gram dadels
- 100 gram bruine amandelen
- 3 el rauwe cacao
- 2 el kokosolie
- 2 tl kaneel
Week de dadels 10 minuten in kokendheet water tot ze wat zachter worden. Smelt de kokosolie in een klein pannetje en doe alle ingrediënten behalve de kaneel in een keukenmachine. Pulseer tot een gladde massa.
Schep met een lepel een beetje beslag uit de kom en vorm er (eventueel met natte handen) een balletje van. Leg op een bord. Doe dat tot je 20 balletjes hebt. Doe de kaneel op een bord en rol de balletjes er doorheen.
Voedingswaarden per balletje: 61 calorieën
1,4 gram eiwit – 4,5 gram koolhydraten – 3,9 gram vetten
2 Comments
Kan het ook zonder kokosolie?
Ja dat denk ik wel. Grote kans alleen dat de balletjes dan wat zachter blijven want doordat de kokosolie hard wordt, worden ook de balletjes hard. Eventueel kun je het vervangen door roomboter en anders gewoon zonder proberen! Succes!