Persoonlijk

Alleen op vakantie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 april 2017 9 Comments
alleen op vakantie

Ik ben nog nooit alleen vakantie geweest; ik kan allerlei redenen bedenken, maar de belangrijkste is denk ik toch wel dat ik het spannend vind. Ik ben best wel een gezelschapsdier en kan moeilijk alleen zijn. En toch gaat daar nu verandering in komen, ik heb namelijk alleen een vakantie geboekt. In mei ga ik 8 dagen naar Portugal (Algarve) voor een Surf & Yoga retreat!

Fijne herinnering aan yoga

Twee jaar geleden met ik ben met een vriendinnetje naar Ibiza geweest voor een Yoga Retreat. Ik vond dat echt fantastisch. Ondanks dat ik niet vaak yoga, vind ik het wel heel fijn. Ik heb nog maanden op die ene week op Ibiza geteerd en wist dus ook zeker dat ik het nog een keer wilde doen. Ik was zo ontzettend uitgerust, had nieuwe energie en rust in mijn hoofd. Vorig jaar kwam het er niet van, maar dit jaar heb ik de kans om het opnieuw te doen. Door diverse redenen lukte het niet om samen met een vriendin te gaan en na lang wikken en wegen heb ik besloten om dan maar gewoon alleen te gaan.

Alleen op vakantie

En dat vind ik mega spannend. Zoals ik deze blog begon ben ik bang om alleen te zijn. Straks is iedereen daar in tweetallen, heb ik helemaal geen aanspraak, zit ik echt alleen en vind ik het vreselijk. En wat mij gek lijkt is dat ik mijn ervaringen met niemand kan delen die dicht bij me staat. Ik stond dus ook op het punt om het af te blazen, maar mijn vriend heeft me een duwtje in de rug gegeven om het gewoon te doen. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen, ik ga nieuwe dingen doen, kan hopelijk gewoon echt helemaal ontspannen en tot mijzelf komen. Ik ben heel goed in allemaal doemscenario’s bedenken, terwijl ik stiekem gewoon echt heel graag deze vakantie wil doen. Dus waarom doe ik het dan niet?

alleen op vakantie

Surf & Yoga Retreat

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een Surf & Yoga Retreat doen. Ik houd van nieuwe dingen doen en het leek me altijd al erg leuk om een keer een surf vakantie te doen. Nu ben ik niet zo’n enorme waterrat, maar met het oog op de triathlon in oktober is het geen verkeerd idee. Ik had al eerder het idee gevat om een dergelijke week dit jaar te doen, dus was al een paar weken aan het Googlen naar een leuke retreat en zo kwam ik uit bij Karma Surf Retreat. Zij hebben meerdere locaties in Portugal, Marokko en Bali. En ze organiseren verschillende soorten weken; je kunt de yoga retreats ook in combinatie met SUP, Hiken, Mountainbike of klimmen doen. De combinatie met surfen spreekt mij wel heel erg aan, dus toen ik eenmaal had bedacht dat ik dit echt ging doen, werd het deze week.

alleen op vakantie

2x per dag yoga, 1x per dag surfen, gezond eten

Dat is een beetje de strekking van de week. Elke ochtend en avond doen we een yogales, verder brengen we de rest van de dag aan het strand door met tussendoor een surfles en de mogelijkheid om zelf te surfen. Voor een gezond ontbijt en lunch wordt gezorgd. Heel eerlijk, dit is mij op het lijf geschreven. Elke dag buiten zijn, bezig zijn met activiteiten, tot rust komen en dat alles met een zonnetje op mijn gezicht. Mijn hardloopschoenen gaan ook zeker mee, heerlijk om ’s ochtends de dag te beginnen met een rondje in de omgeving. De villa waar we zitten ziet er prachtig uit, met een zwembad en een mooi uitzicht over een natuurgebied.

alleen op vakantie

Tot rust komen

Daar doe ik het eigenlijk wel voor. Ik heb een hectisch leven waar ik altijd maar aan het rennen ben. Ik neem weinig tijd om te ontspannen en tijd voor mezelf te nemen. Deze week gaat er hopelijk voor zorgen dat ik helemaal uitgerust terug kom. Daarnaast is het goed voor mijn zelfvertrouwen. Ondanks dat jullie het misschien niet zo zien, kan ik best onzeker zijn. Door een week lang op mij zelf aangewezen te zijn, gaat dit hopelijk ook veranderen.

Ik weet dat voor veel mensen alleen op vakantie gaan helemaal geen ding is, misschien denk je ook wel; mens wat stel je je aan. Maar voor mij is het best een stap. Maar nu alles is geboekt, heb ik er vooral heel veel zin in! Ik zal jullie zeker op de hoogte houden van mijn ervaringen, over een maandje zit ik er al! Ik ben wel heel benieuwd, zijn jullie wel eens alleen op vakantie geweest en hoe beviel dat?

Foto’s via Karma Surf Retreat

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

9 Comments

Avatar
Ruurdje 24 april 2017 at 20:26

Een week surfen & yoga doen is heel erg leuk! Naar aanleiding van je vragen heb ik er wat over geschreven: http://www.ruurdje.nl/reizen/alleen-op-surfkamp/

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 24 april 2017 at 20:52

Ah wat ontzettend lief en leuk van je! Mijn angsten waren al weg genomen, maar nu helemaal en ik heb er vooral heel erg veel zin in! Ik houd je op de hoogte :)

Reply
Avatar
Alice 24 april 2017 at 08:36

Top dat je dat gedaan hebt! Zelf heb ik ook deze twijfels, ben nogal een gezelligheidsdier en bourgondisch ingesteld, dus wat als je daar niemand tegenkomt met dezelfde insteek…? Ik heb mijn oog op een wandel/yoga retreat…alleen de data vallen onhandig. Ben bijna zover, ga het echt doen binnenkort…!

Reply
Avatar
Linda 10 april 2017 at 18:37

Ik heb ook eens een surf- & yogaweek in m’n eentje gedaan, was fantastisch. Surfen is ronduit geweldig :) en je bent toch met een groep mensen die allemaal dezelfde dingen doen: genoeg om over te praten. Het begint met: hoe waren de golven/hoe was je surfsessie?, en voor je het weet ben je een paar uur verder ;)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 12 april 2017 at 10:32

1x een surfles in Scheveningen gedaan en vond dat best moeilijk, maar kijk er naar uit om het beter te leren :)

Reply
Avatar
Annemarie 10 april 2017 at 09:21

Ik ben vorig jaar voor het eerst (op mijn veertigste) alleen naar Bali geweest om daar rond te reizen. Ik was net als jou daar een beetje huiverig voor maar ik kan je beloven dat je het fantastisch gaat vinden. Voor mij was het een life time experience en kijk al uit naar een volgende solo reis. Ik herken jouw zorg dat je het met niemand kan delen maar thank god for WIFI een telefoontje, appie, FB of insta post is binnnen handbereik en kan je het alsnog delen.
Omdat je alleen reist kom je sneller in contact met andere (solo) reizigers,je staat er automatisch meer voor open dan wanneer je met meerdere reist.
Super stoer dat je gaat en heel veel plezier!!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 12 april 2017 at 10:32

Wat leuk om te horen en wat te gek dat je het zo naar je zin hebt gehad!

Reply
Avatar
Eveline 10 april 2017 at 08:06

Klinkt inderdaad als een geweldige week, en een perfecte combinatie van actief zijn en ontspannen!! Ik heb 8 maanden in mijn eentje door Australie gereist en heb echt de tijd van mijn leven gehad! Je leert echt zo zoveel mensen kennen en ik weet zeker juist met zo’n soort week die jij gaat doen, niemand zich opgeeft voor zoiets als ze niet sociaal willen zijn! Kan best dat de meeste mensen in tweetallen komen, maar dat betekent absoluut niet dat je dan altijd alleen maar met z’n tween optrekt! Als je het scenario omdraait (stel jij zou wel met een vriendin gaan en er was iemand anders in z’n uppie) dan denk ik dat je zelf ook meteen zou zeggen dat je vast ook met anderen op zou willen trekken! Komt vast helemaal goed! Geniet ervan :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 12 april 2017 at 10:31

Dank je wel! Iedereen reageert heel positief dus gaat vast helemaal goed komen :)

Reply

Leave a Comment