Hardlopen / TrailrunningSport

Adidas Ultra Boost voor extra energie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 maart 2015 3 Comments
adidas ultra boost review

In 2013 lanceerde Adidas de Boost-technologie, een stevig korrelachtig materiaal dat letterlijk wordt opgeblazen waardoor duizenden energiecapsules ontstaan die je een extra ‘energy boost’ geven tijdens het hardlopen. De Adidas Ultra Boost  – sinds 25 februari in de winkels – bevat 20% meer boost waardoor deze nog meer energie geeft. Een veelbelovende schoen dus, waar ik erg benieuwd naar was. Ik heb nog niet eerder op Adidas schoenen gelopen, dus kan deze schoenen niet vergelijken met eerdere modellen, maar beoordeel ze op basis van mijn ervaring.

Het eerste wat me opvalt als ik ze uit de doos pak, is het mooie ontwerp met een zwart/blauwe kleurcombinatie. Tijdens het hardlopen kan je voet 10mm (of zelfs meer) in de breedte zwellen. Om te voorkomen dat dit ongemakken veroorzaakt is de bovenkant van de adidas Ultra Boost gemaakt van primeknit. Dit voelt op sommige plekken als een sok, maar biedt op andere plekken juist extra steun. Dit zorgt er voor dat de schoenen erg comfortabel zitten vind ik. Ook de binnenconstructie is met het oog op comfort en blessures vernieuwd; de verhoogde maar stretchende hiel en de sluiting van de schoen passen zich aan naar de natuurlijke beweging van de voet.

adidas ultra boost review 4

Daarna komt natuurlijk het passen, ze voelen inderdaad als sokjes en als ik een stukje loop, loop ik op wolkjes. Ik kan niet wachten om ze te testen. Inmiddels heb ik er drie keer op gelopen en moet ik tot de conclusie komen dat dit voor mij niet de juiste schoenen zijn. Ondanks dat Adidas gebruikt maakt van het zogenaamde Torsion Systeem voor een sterke middenvoet, biedt deze schoen voor mij niet voldoende steun. Ik heb overpronatie (mijn voet klapt op het einde van de afrolbeweging naar binnen) waardoor mijn enkel het bij de verkeerde schoenen te zwaar te verduren heeft. De Adidas Ultra Boos is een neutrale schoen die de compensatie die mijn enkel moet maken niet kan opvangen. Bij korte afstanden kan ik deze schoenen – net als de Nike Free’s – wel dragen, maar bij langere afstanden heb ik een schoen met meer steun nodig.

Neemt niet weg dat het een fantastische schoen is als je een neutrale loper bent! De Adidas Ultra Boost zullen bij mij vooral gaan shinen tijdens korte afstandjes (tot 7 km) en andere outdoor activiteiten zoals bootcamp waarbij ik geen lange afstanden hoef te lopen.

Adidas Ultra Boost schoenen kosten €180 en zijn verkrijgbaar in de webwinkel en hardloopwinkels. Zijn jullie bekend met Adidas hardloopschoenen?

adidas ultra boost review 3

adidas ultra boost review

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Het kopen van de juiste hardloopschoenen - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:58

[…] Mijn nieuwste paar Asics gebruik ik dus voor lange afstanden, maar voor korte afstanden wissel ik nog wel eens af, vooral omdat ik ook regelmatig schoenen mag testen. Zo draag ik regelmatig mijn knalgele Nike Free’s en mijn nieuwste aanwinst de Adidas Ultra Boost. […]

Reply
Avatar
Marvin 11 maart 2015 at 18:12

Wauw, deze zijn wel heel erg vet!

Reply
Avatar
Danielle 11 maart 2015 at 08:40

Jammer dat ze niet voldoende steun bieden! Dit zal dan namelijk voor mij ook zo zijn..

Reply

Leave a Comment