SportWorkout

Activity trackers vergelijking

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 maart 2016 2 Comments
Activity trackers vergelijken

Dit wordt het jaar van de activity trackers. Zoals jullie al in een eerder artikel over fitness trends konden lezen, staan activity trackers veruit op nummer 1. Activity trackers houden je bewegingen en activiteiten bij, je slaappatroon en je hartslag. Vrijwel alle activity trackers zijn gekoppeld aan een mobiele app waarin je resultaten en ontwikkeling ziet, maar ook bijvoorbeeld je voeding kunt bijhouden. Soms kan dit in de app zelf en soms kun je een app als My Fitnesspal koppelen. Ik testte de afgelopen tijd drie van de populairste activity trackers: Jawbone UP3, Fitbit Charge HR en Garmin Vivosmart HR. Vandaar dus een artikel waarin we deze activity trackers vergelijken.

Jawbone UP3

De Jawbone UP3 had ik als eerste van de drie activitytrackers. Ik vond het een feest om hem te dragen en de app is super uitgebreid. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel calorieën je in rust verbrandt en hoeveel je er actief verbrandt. Ook geeft Jawbone tips om meer te bewegen, gezonder te leven en leuke weetjes. Zelf kun je er ook voor kiezen om je voeding erin bij te houden, eventueel gekoppeld aan een andere app. Het bandje is vrij subtiel en daardoor goed te combineren met andere armbandjes.

Prijs: €179,95

Pluspunten:

 • Uiterlijk, ik vind deze het mooiste van de drie, het is echt een armbandje waardoor je hem ook kunt combineren met andere armbandjes
 • De uitgebreide app, Jawbone heeft er duidelijk moeite voor gedaan om een interessante app te ontwikkelen met tips en weetjes over gezond leven en bewegen
 • De verdeling in aantal verbrandde calorieën in rust en tijdens activiteit
 • Slaappatroon: licht, rem, diepe slaap en aantal minuten wakker worden geregistreerd
 • Trilsignaal als je langer dan een uur stilzit

Minpunten:

 • De Jawbone houdt echt alleen stappen bij, geen andere activiteiten
 • Geen schermpje waardoor je tussentijds kunt zien hoeveel stappen je hebt gezet
 • Lange synchronisatie tussen Jawbone en app
 • Alleen de rusthartslag tijdens slaap wordt gemeten
 • De prijs, duurste van de drie

Activity trackers vergelijken

Fitbit Charge HR

De Fitbit Charge HR gebruik ik nu eigenlijk pas een week of twee, maar gezien mijn ervaring met andere activity trackers kan ik er al wel veel over zeggen. Fitbit bracht haar eerste producten al in 2007 uit, en is daarmee één van de oudste activity trackers. De Fitbit Charge HR is één van de nieuwste activity trackers en laat een continue hartslag zien. Ook laat de Fitbit het totaal aantal verbrandde calorieën op een dag zien en is het de enige tracker die ook fietsen apart registreert, een groot pluspunt als je net als ik veel op de fiets zit!

Prijs: 149,95

Pluspunten:

 • Het kleine schermpje op het bandje waarmee je snel het aantal stappen kunt zien
 • Fietsen wordt apart geregistreerd
 • Accuraat; zaterdag liep ik een 12km wedstrijd, het aantal stappen en verbrandde calorieën kwam exact overeen met mijn TomTom Spark horloge
 • Continue hartslag op het schermpje
 • Snelle synchronisatie met app

Minpunten:

 • Geen splitsing in verbrandde calorieën tijdens rust en activiteit
 • Geen herinnering dat je weer moet bewegen

Garmin Vivosmart HR

De sporthorloges van Garmin ben ik altijd erg enthousiast over, ik verwachtte dus veel van de Garmin Vivosmart HR. Deze activity tracker geeft stappen, afstand, calorieën, hartslag, opgelopen trappen en trainingsintensiteit weer. Daarnaast is het ook mogelijk om meldingen te ontvangen van sms-berichten, oproepen, e-mails en sociale media. Overigens heb ik dit gelijk uitgezet, want ik vond dit heel vervelend, de Vivosmart bleef maar trillen. Daarnaast is er ook en bewegingsbalk te zien en een trilalarm die helpt herinneren dat je moet bewegen.

Prijs: 149,00

Pluspunten:

 • Je maakt gebruik van de algemene Garmin app, als je dus meerdere producten van Garmin hebt, worden deze allemaal gezamenlijk getoond
 • Continue hartslag op het schermpje
 • Uitgebreide slaap registratie: hoeveel minuten wakker, lichte en diepe slaap

Minpunten:

 • Het bandje vind ik te groot voor een smalle vrouwenpols, het zit daardoor ook niet zo lekker met slapen
 • De activity tracker sloeg af en toe op hol, dan liep ik naar de supermarkt en beklom ik ook nog eens 10 trappen
 • Moeite met synchroniseren

Conclusie

Alle drie de activity trackers zijn goed, zoals we van deze bekende merken mogen verwachten. Het komt echt op persoonlijke voorkeur aan welke je kiest. Op dit moment ben ik het meest tevreden over de Fitbit, deze voldoet voor mij aan alle eisen die ik heb omtrent het bijhouden van beweging. De Jawbone volgt op een goede tweede plek met vooral grote pluspunten voor het uiterlijk en de uitgebreide app met leuke weetjes. Echt verkies ik toch Fitbit boven de Jawbone omdat de hartslag continue wordt gemeten, fietsen wordt geregistreerd en er toch een klein schermpje is  op het bandje. De Garmin staat vanwege het uiterlijk en draagcomfort voor mij op een derde plek. Echter is deze activity tracker voor iemand met wat bredere polsen, zeker meer geschikt!

Mocht je nog vragen hebben laat het mij dan zeker weten!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Ruurdje 7 maart 2016 at 18:28

Ga je ook nog wat vertellen over je tomtom spark? Ik ben me namelijk aan het oriënteren op een sporthorloge en dit is 1 die nog op mij lijstje staat!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 8 maart 2016 at 12:22

Ik heb die nog niet direct op de planning staan. Maar heb je mijn review over de TomTom Multisport wel eens gelezen? De TomTom Spark is de opvolger en verschilt eigenlijk niet zo heel veel. Extra features die TomTom Spark heeft zijn geïntegreerde muziekspeler en mogelijkheden om binnen op de loopband te lopen. De review vind je hier: http://www.eatrunlove.nl/tomtom-multisport-cardio-review/ Vind beide horloges een aanrader!

Reply

Leave a Comment