OntbijtRecepten

Açai bowl met proteïne

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 mei 2018 0 comments
Açai bowl met proteïne

Je hebt er vast wel eens van gehoord een açai bowl. Ik heb dit in het verleden wel eens geprobeerd te maken met açai poeder, maar dat vind ik persoonlijk geen succes. Amanda tipte mij dat Ekoplaza bevroren açai puree verkoopt. Voor mijn vakantie ben ik drie vestigingen af gegaan, nergens te koop. In Lissabon at ik een overheerlijke açaibowl. Dus toen ik terug was in Nederland ben ik direct weer naar Ekoplaza gegaan en dit keer hadden ze de açai puree wel. Omdat ik graag bij het ontbijt al een portie eiwitten eet heb ik een schepje proteïnepoeder toegevoegd. Maar je kunt de açai bowl ook zonder proteïne maken!

Açai bowl met proteïne

1 persoon

  • 200 gram açai puree
  • 125 gram banaan (middelgroot)
  • 20 gram Ekopura Caseïne* (of een andere proteïne)
  • scheutje water of melk
  • 25 gram granola
  • 50 gram aardbeien
  • 50 gram blauwe bessen

*Caseïne wordt gezien als een langzaam eiwit (en is bijvoorbeeld veel in kwark te vinden). Na een training wil je het liefste eiwitten die snel door je lichaam worden opgenomen, dus kies je beter voor whey. Caseïne is echter perfect om de dag mee te starten om te eindigen om de eiwitinname gedurende de dag of nacht op peil te houden. Caseïne zorgt er ook voor dat een smoothie wat romiger wordt en is daarmee super lekker om te gebruiken in een açai bowl. In deze blog kun je meer lezen over caseïne.

Gebruik een sterke keukenmachine en pureer daarin de açai, 100 gram banaan en caseïne samen met een scheutje melk of water tot deze een romige ijssubstantie krijgt. Schep in een kommetje en garneer met granola, de overgebleven banaan en overig fruit.

Voedingswaarden per persoon: 473 calorieën
22,5 gr eiwit – 48,5 gr koolhydraten – 16,8 gr vet

Açai bowl met proteïne

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment