Hotspots & Travel

7x hotspots in Den Haag

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 december 2014 4 Comments
hotspots Den Haag

Dit keer niet één hotspot, maar zeven! Esther van de blog Mango Sorbetto ging speciaal voor Eat.Run.Love. op zoek naar nieuwe hotspots in Den Haag.

Esther: 
Eigenlijk heb ik nooit iets met Den Haag gehad, toch verhuisde ik er een jaar geleden naartoe. Een vrij impulsieve en willekeurige keuze maar zeker in de top 3 van beste beslissingen die ik ooit gemaakt heb. Inmiddels ben ik gek op Den Haag! Er is strand mét surfers, in het centrum is altijd wat te doen, ’s avonds ademt de stad muziek en in elke wijk zijn verstopte pareltjes van winkels en café’s te vinden. Heerlijk om te wonen maar zeker ook leuk voor een dagje of weekendje weg.

1. The Barbershop & Co
Neem een karakteristiek pand in de Haagse binnenstad, verhuur ruimte op een van de open verdiepingen aan ondernemers en creatievelingen en je hebt The Barbershop & Co. Een bruisende plek waar je kunt shoppen, eten of koffie drinken bij een van de ondernemingen die ieder een hoekje in het pand hebben. Of laat je mooi maken door hairdresser and make-up artist Michelle op de begande grond! Ik kom hier graag in het weekend voor een goede kop koffie en om boven te snuffelen tussen de vintage kleding en platen. De ondernemingsdrift en aparte combinatie van verschillende mensen is erg inspirerend!
Torenstraat 25A

2. EAT Company (hoofdfoto)
Goede koffie in allerlei varianten, panini’s om je vingers bij af te likken, ‘home made’ taart en meer vind je op de kaart van EAT Company. Middenin het centrum is dit de ideale lunch- of coffee breaklocatie tijdens een dagje shoppen. De eigenaar doet niet aan websites en Facebook, wat ongebruikelijk is in deze tijd. Maar who cares als het iedere dag vol zit? Misschien loopt het wel juíst zo goed doordat de focus volledig op de smaak en kwaliteit van alle pure, zelfbereide gerechten ligt.
Dagelijkse Groenmarkt 32

3. F.A.S.T. Surfdorp
Geen zin in enorme drukte en hoge prijzen bij de beach clubs in de omgeving van het Kurhaus? Laat je dan tijdens eens zomers stranddagje eens wat meer afzakken naar het zuiden van Scheveningen. Ter hoogte van de haven is het een stuk minder toeristisch; hier zijn juist de surfers te vinden als de wind en de golven goed zijn. Wat mij betreft het ideale stranduitzicht. Aan de strandweg ligt het F.A.S.T. Surfdorp, een low-key plek die is opgebouwd uit oude containers met een hostel, restaurant, campingplekken, kunstprojecten, surfwinkel en veel meer. Er worden regelmatig feesten en markten georganiseerd en je kunt er iedere avond heerlijk én betaalbaar eten. Ook leuk om een winterse strandwandeling bij af te sluiten, want het surfdorp is gewoon open!
Adriaan Maasplein 2

4. Café George
Sinds kort heeft het Amsterdamse George ook een vestiging in Den Haag! Bij deze New York style brasserie eet je onder andere heerlijke steak tartare met Franse frietjes (zoals het hoort) onder het genot van een goed wijntje. Hier weten ze wat lekker eten is! Je kunt er trouwens ook iedere dag ontbijten en lunchen, of gewoon een borreltje doen. Bij George kan alles.
Plein 11

5. Ilka Vintage and Secondhand Fashion & Accessories
Ik ben gek op vintage shops en die van Ilka is veruit mijn favoriet. Haar gezellige winkel zit net iets buiten het centrum, maar als je van vintage houdt is dit the place to be. Ilka verkoopt high end designer merken als Armani en Valentino maar ook H&M en Zara in goede conditie en alles er tussenin. Ze krijgt iedere dag nieuwe dingen binnen dus ik moet oppassen dat ik niet iedere week weer een uur door de winkel loop te snuffelen.
Sumatrastraat 160

hotspots Den Haag

6. Marks & Spencer Food Hall
Een andere nieuwe keten die zich dit jaar in Den Haag gevestigd heeft is Marks & Spencer. Eerlijk gezegd ben ik de winkel nog nooit in geweest maar heb ik wel al meerdere malen door de Food Hall gedwaald. Mensen wat een hoop lekker eten hebben ze daar! Helaas is het wat aan de prijzige kant dus ik kan het me niet veroorloven om hier mijn dagelijkse boodschappen te doen. Gelukkig kun je er ook koffie en broodjes on the go halen, zo fijn!
Grote Marktstraat 32

7. De Piet Heinstraat
Als je een middagje wilt shoppen maar op zoek bent naar iets originelers en sfeervollers dan de grote ketens in het centrum, is de Piet Heinstraat jouw bestemming. In deze lange straat zitten talloze boetiekjes, koffietentjes, restaurants, ateliers en woonwinkeltjes. Sowieso is het Zeeheldenkwartier een onwijs mooie en gezellige wijk! Iedere donderdag vindt bijvoorbeeld de Zeeheldenmarkt plaats waar je de lekkerste duurzame, verse producten koopt.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Avatar
Tess 4 december 2014 at 13:11

<3 Den Haag. Ik zou er in het weekend meer tijd door moeten brengen. Er is nog zoveel te ontdekken.

Reply
Avatar
Yasmin 3 december 2014 at 09:18

FAST is helaas weg sinds een aantal maanden :( het was een tijdelijk iets wat al langer was gebleven dan gepland

Reply
Avatar
Esther - Mango Sorbetto 3 december 2014 at 11:02

Hi Yasmin, FAST is er nog hoor! Ze mogen nog in ieder geval tot de lente blijven, daarna is het onzeker. Volgend weekend is er nog een heel leuk evenement bij FAST zelf!

Groetjes,
Esther

Reply
Avatar
Eline 3 december 2014 at 08:47

Leuke tips zitten ertussen!

Reply

Leave a Comment