ReceptenSalade

5x zomerse salades

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 augustus 2019 1 Comment
Zomerse salades

De zomer is dit jaar niet te vergelijken met vorig jaar. Vorig jaar was het wekenlang mooi weer, ik weet nog wel dat ik toen aan het begin van de zomer echt heel snel extra kleding moest shoppen omdat ik gewoon weinig had wat geschikt was voor werk. Deze zomer is het minder warm, maar nog steeds hebben we een aantal hele lekkere dagen gehad. Zelf heb ik in de zomer altijd veel zin in frisse salades, die het liefst ook nog eens snel klaar zijn. Mijn favorieten zet ik hieronder voor jullie op een rijtje. Ze staan overigens in willekeurige volgorde, vind ze eigenlijk allemaal even lekker!

Pastasalade met feta

Pastasalade à la mama , dat zijn eigenlijk de beste toch? Deze salade is super simpel, maar juist daardoor heel erg lekker. De dressing is van gepureerde tomaat, weer eens wat anders dan een olie of azijn!

Zomerse salades

Ceasar salade

Ok, deze ceasarsalade is iets meer werk omdat ik er ook aardappeltjes uit de oven bij maak, maar die zou je natuurlijk ook weg kunnen laten. Ik houd van een traditionele ceasar salade, eigenlijk verveelt deze nooit als hij goed is bereid.

Oosterse salade met kip

Aziatische gerechten ga ik steeds meer waarderen, vroeger was ik daar nooit zo van. Deze oosterse salade met kip is iets meer werk, maar als je de kip al de avond ervoor marineert ben je eigenlijk weer zo klaar.

Zomerse salades

Spinazie falafel met couscous salade

Je kunt in dit recept de falafel zelf maken, maar je kunt er ook voor kiezen om kant en klare falafel te gebruiken. Tegenwoordig kies ik daar zelf ook regelmatig voor, zorgt er toch voor dat deze salade net wat sneller klaar is. De combinatie van couscous, zoete aardappel, granaatappel en hummus blijft lekker!

Italiaanse broodsalade

Waan je even in Italië met deze lekkere Italiaanse broodsalade .  Lekkerste is om zo vers mogelijke ingrediënten te gebruiken, dat komt de smaken ten goede. Wil je nog wat extra groenten eten? Voeg dan courgette, paprika en/of komkommer toe!

zomerse salades

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Aïsha Driessen 9 mei 2020 at 07:08

Ok, nu weet ik niet welk salade recept ik eerst wil proberen. Ze lijken allemaal zo lekker ;-)

Reply

Leave a Comment