Lifestyle

8 vragen aan… Olivier Heimel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 mei 2014 4 Comments
MarathonBrabant

Interviews met inspirerende mensen vind ik één van de leukste dingen om te lezen. Ik vind het interessant om een kijkje in andermans leven te nemen, maar ik vind het ook gewoon ontzettend motiverend en inspirerend om te weten wat iemand drijft.

Toen ik een aantal weken geleden de Circuit Run van Zandvoort liep, kwam ik in gesprek met Olivier Heimel. Olivier is hoofdredacteur van hardloopblad Runner’s World en het leek me leuk om hem het hemd van het lijf te vragen voor een nieuwe rubriek op Eat.Run.Love. Figuurlijk dan, want wilde het bij vijf vragen houden. Dat is niet helemaal gelukt, want had toch iets te veel leuke vragen waar ik geen keuze uit kon maken. Het zijn dus acht vragen geworden.

Lees snel mee en laat je inspireren! Ik krijg direct weer zin om te gaan lopen. Dank Olivier, voor je bijdrage!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Ik won als elfjarige een hardloopwedstrijd voor lagere schoolkinderen in de omgeving. Daar heb ik zeven jaar van nagedroomd, tot ik op m’n achttiende serieus begon met lopen.

Wat is je favoriete afstand?
De 800 meter. Niet zo bekend als de marathon, maar je hoeft maar één 800 meter te lopen (of zelfs maar te zien) om te weten dat die afstand alles in zich heeft.

Op welk resultaat ben je het meeste trots?
In 2004 verbeterde ik mijn persoonlijk record in één mooie zomeravondrace met twee seconden tot 1.53.58 (800 meter). Ik weet nog alles van die wedstrijd. Wie er won, wie er viel, maar vooral hoe zielsgelukkig ik na afloop was.

MarathonBrabant2Wanneer loop je het liefste hard?
Zomer. Avond. Maar door omstandigheden train ik vaak ’s nachts. Ook niet erg. Ik woon aan de rand van Den Bosch, waar niemand er van opkijkt, bij het uitlaten van de hond.

Waar loop je het liefste hard?
Op vakantie in Portugal ligt een glooiend crossparcours, waar ik elke bocht en elke heuvel ken. Ik loop er vaak, maar het vaakst in gedachten.

Luister je muziek tijdens hardlopen? 
Nee. Ik heb het wel eens geprobeerd. Ikheb er ook niks tegen, maar ik hou niet van spullen aan mijn lijf. Het liefst loop ik zelfs zonder horloge.

Wat is favoriete merk hardloopkleding?
Als goede hoofdredacteur verpand ik mijn hart niet aan één merk.

Heb je nog een tip voor medehardlopers?
Als je loopt om een betere loper te worden, is goed herstellen na het lopen net zo belangrijk als het lopen zelf. Trainen is als het door midden breken van een dijk, in de hoop dat je lijf dan beslist een nieuwe, nog hogere dijk voor je te bouwen. Als je je lijf niet verzorgt echter, laat ‘ie dat wel uit z’n hoofd.

Vind je het ook leuk om deze vragen te beantwoorden voor Eat.Run.Love.? Stuur dan even een mailtje naar info@eatrunlove.nl! Ik zie jullie mooie verhalen graag tegemoet.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Tag || Run baby run - Eat.Run.Love. 2 december 2015 at 00:02

[…] erg leuk om over te nemen. Toevallig heb ik afgelopen week ook nog een interviewtje geplaatst met Olivier Heimel waar een paar dezelfde vragen in zitten. Maar goed, zoals ik toen ook al zei; ik vind het super […]

Reply
10 vragen aan... Nienke - Eat.Run.Love. 3 november 2014 at 12:58

[…] paar weken geleden stelde ik wat vragen aan Olivier Heimel, dit keer is Nienke Becker aan de beurt. Ik leerde Nienke kennen doordat ze net als ik bij de Girls […]

Reply
Avatar
Carlijn 8 mei 2014 at 09:08

Leuk om te lezen!

Reply
Avatar
Samantha Trumpie 8 mei 2014 at 07:30

Wauw die laatste zin… hij heeft zo gigantisch gelijk!

Reply

Leave a Comment