Lifestyle

10 vragen aan… Nienke

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 mei 2014 3 Comments
Eat Love Run_foto1blognieuw2
Een paar weken geleden stelde ik wat vragen aan Olivier Heimel, dit keer is Nienke Becker aan de beurt. Ik leerde Nienke kennen doordat ze net als ik bij de Girls Love 2 Run crew zit, één keer per maand zien we elkaar dus en dan kletsen we er lekker op los over onze gezamenlijke passie sporten. Ze is o.a. hoofdredactrice van Run2Day magazine en runt daarnaast samen met Madelon Glow Magazine.

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Op mijn vierentwintigste. Ik was net klaar met mijn HBO opleiding Communicatie en besloot dat het hoog tijd was om weer iets aan mijn conditie te doen. Ik downloadde een beginnersschema, trok een paar oude sneakers aan en ging naar buiten. Nietsvermoedend dat hardlopen zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven zou worden, zowel persoonlijk als professioneel.

Wat is je favoriete afstand?
De halve marathon. Precies lang genoeg om alles te ervaren wat bij een lange duurloop komt kijken en je hoeft je leven niet zo ingrijpend aan te passen als voor een marathon.

Op welk resultaat ben je het meeste trots?
Dat ik andere mensen heb kunnen inspireren om te gaan hardlopen en dat zij ervaren dat het je letterlijk en figuurlijk ergens kan brengen. Dit jaar hoop ik hier nog iets aan toe te voegen. In november loop ik met Madelon Gravesteijn-Baans de NYC marathon om geld in te zamelen voor stichting Het Vergeten Kind. Sponsoren mag natuurlijk! 

Mad_Nien_blog-nieuw

Wanneer loop je het liefste hard?
Op een zonnige zaterdagochtend. Daarna douchen en ontbijten met een krantje. De perfecte start van het weekend.

Waar loop je het liefste hard?
Op mijn vakantiebestemming, waar dan ook. Ik vind het geweldig om al hardlopend een nieuwe omgeving te verkennen. In mijn woonplaats Den Haag loop ik vaak in de duinen. Ook fijn!

Luister je muziek tijdens hardlopen?
De laatste tijd loop ik zonder. Ik geniet dan meer van de omgeving: de vogels, de zee, de wind. Dat werkt rustgevend én geeft energie. Als ik m’n koptelefoon wél opzet, laat ik me graag opzwepen door lekkere rock of een zomerse beat.

Eat Love Run_foto2_blognieuw

Wat is je favoriete merk hardloopkleding?
Ik heb elk seizoen wel weer een andere favoriete outfit en het merk verschilt per keer. Ik vind vooral belangrijk dat het lekker zit, is gemaakt van goed functioneel materiaal en dat het leuk staat. En ik ben dol op handige zakjes met ritsjes.

Heb je nog een tip voor medehardlopers?
Focus je minder op het resultaat en geniet meer van de weg ernaar toe. De weg is een stuk langer dan de finishlijn.

Dank Nienke voor je leuke antwoorden! Ik ga jullie zeker nog sponsoren.

Vind je het ook leuk om deze vragen te beantwoorden voor Eat.Run.Love.? Stuur dan even een mailtje naar info@eatrunlove.nl! Ik zie jullie mooie verhalen graag tegemoet.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

10 vragen aan... Madelon - Eat.Run.Love. 9 januari 2015 at 07:03

[…] hardloopster en heeft ze de marathon van Rotterdam en New York op haar naam staan. Samen met Nienke – haar partner in crime – liepen ze deze uit in 3.50, een tijd waar ik alleen maar van zou […]

Reply
Avatar
Wilma 30 mei 2014 at 04:33

Wanneer kom je een keer in Perth hardlopen?
:)

Reply
Avatar
Jolien 29 mei 2014 at 10:39

leuk interviewtje, kort maar krachtig :)

Reply

Leave a Comment