Lifestyle

10 vragen aan… Daisy

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 juni 2014 0 comments
Untitled-1blognieuw2

Daisy is zo’n 1,5 jaar geleden haar eigen blog I Love Health gestart: ik wil mensen laten zien dat ‘being healthy’ geen geitenwollensokken-ding is, maar juist hartstikke leuk en helemaal niet ingewikkeld. En niet te vergeten wil ik bewijzen dat gezond eten, minstens net zo lekker is als ‘ongezond’. Een gezonde lifestyle is niet alleen gezond eten, maar ook sporten. Ik loop al jaren hard, ben vaak in de sportschool te vinden en pak graag zo nu en dan een yoga lesje mee. ’s Winters lekker snowboarden… ’s zomers surfen… en ik ben helemaal happy. Hier schrijf ik dan ook graag over op mijn blog; I Love Health is mijn verzamelplaats voor alles wat mij inspireert op health vlak!

Ik leerde Daisy nog niet zo lang geleden in real life kennen, maar daarvoor volgde ik haar blog en social media al lange tijd. De meest heerlijke receptjes komen voorbij en bovendien heeft ze een ijzeren discipline door nu fanatiek te hardlopen en ook nog eens 3x per week naar de sportschool te gaan voor krachttraining. Super leuk dus dat ze voor Eat.Run.Love. een aantal vragen over hardlopen wilde beantwoorden!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
hardlopen sicilie-blog
Zo’n 3,5 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Mijn moeder is eigenlijk degene die mij hier toe geïnspireerd heeft (Thanks mutti!). Zij had ineens helemaal de smaak te pakken en dus besloot ik het ook te gaan doen. Sindsdien heb ik al aardig wat kilometers gemaakt. Er zijn wel eens periodes geweest dat ik niet of minder (winter, brrrr koud) heb gelopen. Maar ik pakte het telkens toch weer op. Ik vind het zo fijn dat je het kan doen wanneer en waar je maar wilt. En lekker je hoofd leeg maken, ook erg fijn!

Wat is je favoriete afstand?
Op dit moment ben ik aan het trainen voor mijn eerste halve marathon (15 juni – Amersfoort), waardoor ik wel langere afstanden moet trainen. Zo liep ik van de week 18,5 km in training! Ik heb nog nooit zo ver gelopen! Dat ‘moet’ nu even, i.v.m. die halve marathon. Maar dit zijn niet mijn favoriete afstanden hoor. Ik denk dat ik dan toch maar voor die 10km ga. Qua tijdsduur en lichamelijke belasting nog te overzien, maar wél uitdagend. Als jullie dit lezen heb ik de WOTN run gelopen, ik ben benieuwd hoe die 10km zal gaan!

Op welk resultaat ben je het meeste trots?
Dat is zeker mijn eerste keer Dam tot Damloop. Ik liep toen pas een half jaar hard en had mij ingeschreven voor de korte afstand. 6km is dat geloof ik. Maar exact één dag ervoor werd ik overgehaald door een vriend om de 10 mijl (16 km en een beetje) te lopen. Ik had nog nooit verder gelopen dan 5km… maar de streber in mij wilde deze uitdaging wel aangaan! Hij regelde een startbewijs voor de 10 mijl en daar stond ik een dag later… Ik heb het zwaar gehad, zeker, maar ik liep ‘m uit en ook nog eens in een hele mooie tijd: 1 uur 24 minuten en nog wat secondes! 6km op training en de rest op wilskracht. Dat heb ik wel gevoeld aan mijn beentjes de dagen erna!

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik loop het liefst ’s ochtends hard. Na het ontbijt. Ik ben nog fit en mijn hoofd is nog leeg. Bij voorkeur een zonnetje, dan kan ik er echt van genieten.

Waar loop je het liefste hard?
Ik woon bij het Vondelpark, dus uit gemak ga ik bij afstanden tot 7 km het Vondelpark in. Maar anders ren ik graag in/naar het Amsterdamse Bos of richting De Nieuwe Meer. Net buiten de stad, maar heerlijk in de natuur.

hardlopen selfie-blogLuister je muziek tijdens hardlopen?
Ja, ik móét echt muziek luisteren tijdens het hardlopen. Het geeft me meer motivatie; een lekkere beat kan me echt beter laten rennen. Maar ik vind het ook fijn dat ik mijn eigen ademhaling niet hoor. Op een gegeven moment ga je toch zwaarder ademen en dat stoort me als ik geen muziek op heb. Dan denk ik dat vermoeid ben of zo… heel gek. Tja, wat luister ik… Ik heb Spotify aan met lekkere house setjes. Geen idee welke eigenlijk. Of Lady Gaga… ja echt. En ik schaam me er niet voor ;-)

Wat is je favoriete merk hardloopkleding?
Lastig! Er zijn zo veel toffe merken tegenwoordig. Maar als ik diep in mijn runners hart kijk, vind ik Nike het meest fashionable.

Doe je nog andere sporten naast het hardlopen?
Ik fitness zo’n drie keer per week. Op dit moment nog een stuk fanatieker dan anders. Met de zomer in aantocht moet je wat hè!? Haha! Daarbij is een getrainde core (door fitness) ook heel belangrijk voor het hardlopen. Het zorgt voor minder blessures. Ook doe ik zo nu en dan aan yoga, maar niet heel vaak. Ik zou het graag vaker willen doen, vooral voor het ‘mind’ stukje ervan, maar heb er naast 3 x p/w fitness en 2 x p/w hardlopen gewoonweg geen tijd meer voor. En rust is ook belangrijk!

Heb je nog een tip voor mede hardlopers?
Kies een doel! Dat werkt bij mij heel goed. Als je net begint, kies dan een wedstrijd van bijv. 5 km uit voor over een paar maanden. Dat doel behaald? Ga dan trainen voor een langere afstand. Weer check? Dan is het nog eens een mooie uitdaging om die zelfde afstand sneller te lopen, je eigen PR te verbeteren. Ik kan het beste uit mijzelf halen als ik een doel stel. Wie weet werkt dat ook voor jou. En intervaltrainingen… ik háát ze. Maar wil je sneller worden, zijn deze trainingen essentieel!

Pff, ik haat intervaltrainingen ook, maar ben er toch onlangs weer mee begonnen! 

Lijkt het je ook leuk om een aantal vragen voor de blog te beantwoorden? Stuur dan een mailtje naar info@eatrunlove.nl!  

 

ゼンサー メンズ インナー タイツ【Zensah Tech Tight】Navy
楢ラウンド折れ脚こたつ 【リラ】 80×80cm+国産こたつ布団 2点セット こたつ 正方形 日本製 セット (こたつカラー:ブラウン+布団柄:F_モコ・ブラウン)【代引不可】
【スタンドライト/照明器具 羽毛×和紙×スチール 北欧 ELUX(エルックス) VITA Eos ライトグレー/ブラックベース [電球別売]】
ダイニングテーブルセット 5点セット fk120-5-rio360dbr 4人 120cm 丸テーブル 棚付き ダークブラウン 回転椅子 肘付 いす 木製 キッチン ハイバック チェア 北欧 モダン
こたつ布団セット 205×345 190×320 厚掛け布団 敷き布団 綿100% 長方形 こたつ 布団 モダン 北欧 通販 イケア ikea 風 【インテリア家具】05P03Sep16
【TMHG95EC1】TOTO シャワーバー(水栓なしタイプ) 【トートー/TOTO】
青島 スカイネット ジョジョの奇妙な冒険 スティール?ボール?ラン ジャイロ?ツェペリ ノーマルver. スタチュー
【電波 からくり 時計】 スモールワールドソルシアF 4MN422RB06 スモールワールド Small World リズム時計 RHYTHM 電波 掛け メロディ 木枠 スワロフスキー【動画あり】【
頑丈デザイン棚・コンセント付すのこステーションベッド G-BED ジーベッド ベッドフレームのみ セミダブル(代引不可)
洋室建具 和室出入口 アクリル入り大判タイプ 引き戸 ドア リフォーム 高さ:1821〜2100mm ふすまのミゾ・レールに取り付けられます。

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment