SportWorkout

5 redenen om meer te fietsen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 oktober 2018 0 comments
redenen om meer te fietsen

Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Nederland. Bij Nederlanders wordt het er echt met de paplepel ingegoten. In grote steden wordt zo’n 70% van de reizen per fiets afgelegd. Wij weten dus niet anders; fietsen is heel normaal. Maar vooral buitenlanders staan nog wel eens vreemd te kijken van die fietsers in de stad. Hoe vaak ik wel niet bijna een toerist omver heb gefietst omdat ze niet weten wat ze overkomt… Andersom vind ik het altijd super leuk om in het buitenland de stad per fiets te verkennen. Gelukkig zijn er ook steeds meer steden waar dat kan; denk aan Barcelona, Berlijn of New York. Maar nergens is de fietsvoorziening zo goed als in Nederland. Naast dat het een ideaal vervoersmiddel is en heel vanzelfsprekend in Nederland, is het ook gewoon heel gezond.

Fietsen is duurzaam

Fietsen is niet alleen gezond voor jezelf, maar ook voor het milieu. Je hebt niet te maken met gassen die openbaar vervoer en auto’s bijvoorbeeld wel produceren. Het neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een auto en is vaak – vooral in de stad – nog sneller ook. Als je een fiets goed onderhoudt is het ook nog eens een goedkope manier van vervoer. In grote steden staan veel fietsen vaak buiten, hij slijt daarmee sneller maar de kans op diefstal is ook aanzienlijk. Ik moet het afkloppen, maar mijn fiets is ‘pas’ één keer gestolen, ik heb een vriendinnetje die al wel vijf keer de pineut is geweest. Het kan dan aantrekkelijk zijn om een fietsverzekering van Centraal Beheer af te sluiten die verzekert tegen schade en diefstal.

Fietsen verbetert de weerstand

Bewegen in het algemeen verbetert je weerstand, maar door iedere dag minimaal 30 minuten te fietsen geef je je weerstand al een enorme boost. Zonder dat je er heel veel voor hoeft te doen. Elke dag op je fiets naar werk toe en je hebt die 30 minuten zo in de pocket. Het is daarnaast een makkelijke manier van bewegen waar je niet heel moe van hoeft te worden.

Fietsen zorgt voor rust

Dit klinkt misschien een beetje raar. Maar voor veel mensen is het heel rustgevend om van en naar werk te fietsen. Vooral wanneer je van werk naar huis fietst kun je goed je hoofd leeg maken. Tenminste, dat heb ik altijd. Even de dag in mijn hoofd doornemen, bepaalde dingen van me af zetten en als ik dan thuis ben, is het uit mijn hoofd.

Fietsen is stressverlagend

Heb je in het weekend wat meer tijd en is het lekker weer? Pak de fiets en fiets ergens naar toe. Probeer door een rustige omgeving te fietsen, bijvoorbeeld het bos. Geniet van je omgeving en denk even helemaal nergens aan. Het is heerlijk om in de buitenlucht te zijn, en je hoofd leeg te maken. Dit doe ik zelf vaak op de racefiets, maar ook op een normale fiets is dit heel fijn.

Fietsen verbrandt calorieën

Dit is logisch, want je beweegt. En beweging zorgt voor verbranding van calorieën. Maar moet je eens indenken dat je elke dag een half uur tot een uur fietst van en naar werk in plaats van dat je stil in de auto zit. Meer beweging is meer calorieën verbranden. Dus wanneer jij je fit wilt voelen en misschien nog een paar kilo wilt afvallen dan is het zeker het overwegen waard om wat vaker de fiets te pakken!

Verzeker je fiets

Fiets je regelmatig dan is het fijn om een beetje een goede fiets te hebben. De aanschaf van een goede fiets kan al snel in de euro’s oplopen. Veel mensen kopen geen nieuwe fiets omdat deze snel beschadigt en de kans op diefstal groter is. Toch heb ik wel gemerkt dat investeren in een goede fiets wel prettig is omdat je dan ook gewoon een stuk lekkerder fietst. Heb jij geen plek om je fiets goed te stallen dan kan het verstandig zijn om een fietsverzekering af te sluiten. Bij Centraal Beheer kun je je fiets uitgebreid verzekeren tegen schade en diefstal. Stap jij regelmatig op de fiets?

*Dit artikel is in samenwerking met Centraal Beheer tot stand gekomen*

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment