ReceptenSmoothies & Juices

3x bietensap

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 september 2014 13 Comments
bietensap

In het artikel van zondag konden jullie al lezen dat deze week in het teken staat van bietensap drinken! Bietensap verbetert de sportprestaties en uithoudingsvermogen, geen verkeerd idee dus om dit in de week voor een belangrijke prestatie te drinken. Veel mensen vinden pure bietensap niet lekker, maar als je het mixt met wat fruit is het wel lekker! Daarom deel ik hieronder mijn drie favoriete smoothies/sapjes met biet.

De ultieme sporterssmoothie
Drink deze smoothie 2 à 3 uur voor het sporten, succes verzekerd! De banaan zorgt voor energie en de hennepzaad voor eiwitten, essentieel voor sporters.

 • 250 gr bietjes
 • 4 bospenen
 • 1 appel
 • 1 sinaasappel
 • 1/2 citroen
 • 1 kleine banaan
 • 1 el hennepzaad

Maak een juice van de bietjes, bospenen, appel en sinaasappel. Gooi dit samen met de banaan, hennepzaad en uitgeknepen citroen in de blender en blend tot een gladde smoothie.

bietensap

Rood vitaminebommetje
Door de sinaasappel en aardbei bevat deze smoothie veel vitamine C. Wist je dat in aardbeien zelfs de meeste vitamine C op kiwi na zit? Vitamine C is goed voor de weerstand en bevat anti-oxidanten. Perfect in de week voor een wedstrijd, want een verkoudheid kun je niet gebruiken!

 • 200 gr bieten
 • 2 handjes aardbeien
 • Sap van 1 sinaasappel
 • 1 el hennepzaad

Gooi alles in de blender en blend tot een gladde smoothie. Voeg evt. een klein beetje water toe om het wat vloeibaarder te maken.

Ontstekingremmend sapje
Gember staat bekend om zijn remmende werking van ontstekingen zoals spierpijn. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering, dit sapje kun je dus beter niet op race day drinken! Appels dragen bij aan het ontgiften van de lever en kunnen ook zorgen voor een beter uithoudingsvermogen. Appels bevatten namelijk het antioxidant quercentine, dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof beschikbaar komt voor de longen waardoor het uithoudingsvermogen wordt vergroot.

 • 250 gr bieten
 • 4 wortels
 • 2 appels
 • 1 cm gember

Snijd alles in kleine stukjes en doe stuk voor stuk door de (slow)juicer.

Ook als je bietensap niet lekker vindt, probeer één van bovenstaande recepten eens! Je zult wellicht aan de ietwat aardse smaak van bietjes moeten wennen, maar het went echt en dan ga je deze sapjes waarderen!

Heb je nog geen (slow)juicer? Ik mag de nieuwste slowjuicer van Tefal, Infiny Press Revolution, weggeven. Lees in de blog hoe je mee doet! 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

13 Comments

Avatar
Sara 5 april 2016 at 20:21

Hee Jessica, gebruik je gekookte bietjes of rauwe in je smoothie?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 april 2016 at 22:22

Allebei. Gekookt als ik het alleen in de blender doe, rauw als ik ze eerst door de juicer heen haal.

Reply
Fit diary | de Vondelparkloop - Eat.Run.Love. 20 januari 2015 at 07:03

[…] fris en fruitig. Het kost me dus geen enkele moeite om uit bed te komen en ik start de dag met mijn favo bietensmoothie met biet, wortel, appel, sinaasappel, banaan en hennepzaad. Daarna pak ik nog even een yogalesje […]

Reply
Fit diary #15 - Eat.Run.Love. 20 oktober 2014 at 21:28

[…] flink verkouden, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had er zin in. Om 10.00 dronk ik nog mijn bietensmoothie voor sporters en om 12.30 heb ik nog een beetje quinoa salade gegeten. Om half 12 vertrok ik […]

Reply
Fit diary || Damloop editie! - Eat.Run.Love. 22 september 2014 at 07:37

[…] banaan, hennep- en lijnzaad. Daarbij veel water en 2 spirulina tabletten. Om half 11 drink ik de ultieme sporterssmoothie met biet en om half 12 eet ik nog een half bord quinoasalade. Ik zit vol! Om 12.00 hebben we afgesproken […]

Reply
Avatar
Eline 17 september 2014 at 14:12

Ik vind bietensap erg lekker in mijn smoothies, gebruik het vaak :)

Reply
Avatar
Nanda 17 september 2014 at 12:25

Hoi Jessica,

Zondag ga ik ook de Dam tot Dam loop doen. Voor het eerst. Ben sinds een jaar aan het hardlopen en mijn levensstijl aan het omgooien. Het gaat mij goed af. Helaas ben ik nog niet in het bezit van een slow juicer en kan dus die heerlijke sapjes etc niet maken.
Kan ik ook alles in de blender doen?

Veel succes zondag!

Groetjes, Nanda

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 september 2014 at 13:17

Wat goed! Gaat helemaal goedkomen als je al een jaar traint! En tijdens een wedstrijd kun je altijd harder en verder.
Je kunt de sapjes ook zeker in de blender maken. Wel heb je kans dat je dan wat water toe moet voegen om het vloeibaarder te maken. De sinaasappel en citroen uit de recepten zou ik dan persen/uitknijpen. Succes!

Reply
Avatar
Nanda 17 september 2014 at 16:18

Dank je wel, Jessica!!

Reply
Avatar
Nanda 18 september 2014 at 11:19

Hoi Jessica,
Ik heb de sportersmoothie gemaakt. Die is echt super lekker.
Maar merk wel dat je echt een slow juicer nodig hebt, want al die dikke pulp erin, maakt het er niet drinkbaar. Maar goed, dat wordt sparen.
Bedankt voor het delen van je recepten!
Groetjes,
Nanda

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 18 september 2014 at 15:40

Goed om te horen Nanda! Vond je het ook niet drinkbaar als je het mixte met water?

Avatar
Mirne 17 september 2014 at 10:23

Die met aardbei lijkt me wel erg lekker! durf het nog niet zo aan, groenten in m’n smoothie.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 september 2014 at 11:12

Het is even wennen, maar wel echt lekker! Begin anders met spinazie, dat is niet zo heftig van smaak. Bieten is wel vrij aards van smaak.

Reply

Leave a Comment