Hardlopen / TrailrunningSport

3D Foot Mapping System van Asics

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 november 2014 8 Comments
voetanalyse hardlopen

Alweer bijna een jaar geleden schreef ik over het belang van de juiste hardloopschoen en het uitvinden van jouw pronatiepatroon. Goede hardloopschoenen zorgen voor een veel betere techniek en minder kans op pijntjes en blessures. Zelf heb ik ooit een hardloopfilmpje laten opnemen bij Runnersworld en toen gekozen voor de Asics GT2170. Een schoen die geschikt is voor overpronatie. Ik heb geruime tijd op die schoenen gelopen en ben daarna overgestapt op Nike Lunarglides, een schoen die geschikt is voor neutrale lopers en licht overpronerende lopers. De eerste tijd zaten deze schoenen perfect, maar na verloop van tijd kreeg ik toch last van pijntjes. Toen Asics mij laatst benaderde of ik een voetanalyse wilde doen met behulp van hun 3D Foot Mapping System leek mij dat dus geen verkeerd idee. Een maand geleden net voor de halve marathon van Amsterdam ging ik naar de Marathon Expo om daar de analyse te doen.

Het Asics 3D Foot Mapping System maakt een statische voetanalyse met behulp van 4 lasers en 8 microcamera’s. Het resultaat is een 3D scan die nauwkeurige informatie geeft over de stand van je hielbeen, de lengte van je voet, de omtrek van je voorvoet, je hielbreedte, je wreefhoogte, de hoogte van jouw voetgewelf en de teenstand. Bovendien genereert het systeem een voetafdruk waarop alle drukpunten te zien zijn. De resultaten van de scan worden vergeleken met de waarden in de Asics database om zodoende een schoen te vinden die het beste past bij jouw voet.

voetanalyse hardlopen

Bij mij kwam dus bovenstaand plaatje eruit en met deze resultaten adviseerde de expert mij de GT2000 of Gel-Kayano. Beiden schoenen testte ik even, maar ik kwam toch uit bij de GT2000, de opvolger van de Asics schoen die ik een paar jaar geleden ook aangemeten kreeg door de Runnersworld expert. Toeval bestaat niet. Een paar weken later kwam de postbode een Asics pakketje bezorgen met daarin o.a. nieuwe Asics hardloopschoenen. Inmiddels heb ik er een aantal keer op gelopen zonder pijntjes in mijn voet/enkel en ze lopen als wolkjes. Ik heb dus duidelijk overpronatie en moet helemaal geen schoen hebben die ook geschikt is voor neutrale lopers. Gelukkig heb ik een vriendinnetje heel blij kunnen maken met mijn Nike Lunarglides en heb ik een mooi leermomentje gehad. Het oog wil ook wat, maar dat de schoen precies past bij jouw voet is nog veel belangrijker.

voetanalyse hardlopen

Op de website van Asics kun je kijken wanneer het bij jou in de buurt mogelijk is om een voetanalyse te maken.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

8 Comments

Goed voorbereid de winter in met ASICS - Eat.Run.Love. 9 november 2016 at 12:00

[…] in het donker. Het reguliere model is echt mijn all time favorite (ik schreef er zelfs al eerder een artikel over). Inmiddels heb ik al 3 paar versleten, dus GT-2000 4 Lite-Show Plasmaguard zullen ook zeker […]

Reply
3 do's & 3 don'ts bij het hardlopen - Eat.Run.Love. 16 april 2015 at 07:06

[…] Run2Day kun je (gratis) hardloopanalyses laten doen waarna je de juiste schoenen aangemeten krijgt. Zo is mijn favoriete schoen inmiddels by far Asics, al wissel ik af en toe wel eens af om andere schoenen te testen, maar als ik een lange afstand […]

Reply
Het kopen van de juiste hardloopschoenen - Eat.Run.Love. 18 maart 2015 at 08:15

[…] voor mijn voeten. Ik kreeg steeds vaker last van mijn enkel maar schonk daar geen aandacht aan. Tot ik in november voor de halve marathon van Amsterdam weer een loopanalyse deed en ik inmiddels zo’n last had van mijn enkel dat ik de fysio bezocht. Toeval of niet, maar […]

Reply
Avatar
Eline 25 november 2014 at 18:48

Ik vind deze ook nog mooi!

Reply
Avatar
Carlijn 25 november 2014 at 15:21

Deze schoenen zijn ook prachtig!! Ik heb een soortgelijk verhaal, liep ook op de lunars maar kreeg naar verloop van tijd last van de schenen. Nu overgestapt op Saucony, iets minder mooi maar lopen heerlijk!

Reply
Avatar
Ingrid 25 november 2014 at 15:02

En deze zijn ook nog eens heel mooi!!

Reply
Avatar
Jildou 25 november 2014 at 10:13

Wat interessant. Leuk dat je dit een keer mocht doen. Toen ik mijn hardloopschoenen kocht bij de Run2day kon ik uiteindelijk kiezen tussen twee soorten. Nikes en Saucony’s. Het oog wilde ook wat en daar waren de Nikes erg geschikt voor, maar uiteindelijk loop ik nu toch op mijn saucony’s en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat een heerlijke schoenen en een stuk beter voor mijn voetjes :)

Reply
Avatar
Linda 25 november 2014 at 07:22

Wat leuk om dat te doen! En die schoen is ook leuk! Ik heb ook een filmpje laten maken van mijn lopen kreeg lelijke schoenen maar ze lopen het beste :) dus heb ik ook maar naar mijn verstand geluisterd

Reply

Leave a Comment