SportSportswear & gear

10x Hardloopjacks

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 november 2014 3 Comments
Untitled-2

Mijn sportgarderobe begint langzaamaan te veranderen. De shirts met korte mouwen verdwijnen onder aan de stapel en de shirts met lange mouwen komen bovenop te liggen. Een hardloopjasje vind ik nu zelf vaak nog net iets te warm, maar kan erg fijn zijn voor de momenten dat het waait, regent of donker is. Een hardloopjasje biedt net wat meer bescherming doordat ze winddicht zijn. Ik draag deze ook altijd graag tijdens bootcamp omdat je dan toch vaak net wat langer stil staat.

Persoonlijk vind ik het erg lastig om een perfect hardloopjasje te vinden. Je moet zorgen dat hij goed ademt, niet te warm is maar wel een beetje waterdicht. De combinatie van waterdicht en ademend is eigenlijk onmogelijk als je erg geen €450 voor net wilt leggen (het Nike jasje op de hoofdfoto!), maar er zijn genoeg prima alternatieven! Waar je goed op moet letten is of er “ventilatiegaten” in het jasje zitten, bijv. openingen op de rug of mesh onder de oksel. Daarnaast kan het fijn zijn als het jasje een extra winddichte laag heeft op de borst. Ook moet hij vanbinnen lekker zacht aanvoelen voor het geval je er korte mouwen onder wilt dragen. Ik ben zelf sinds kort in het bezit van de Puma Nightcat, heb hem nog niet aangehad, maar vind hem erg prettig aanvoelen (3e foto).

Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat, dus ik zette de leukste jasjes op een rij!

jasjes 1Asics | Nike

jasjes 2Puma | Reebok

jasjes 5Nike | Adidas

jasjes 4H&M | Asics

jasjes 3Adidas | Nike

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
iemkje klein 30 november 2014 at 10:31

Wow die van Reebok is fantastisch!

Reply
Avatar
Ester 11 november 2014 at 09:50

Die van Asics lijkt me wel wat, lekker opvallend!

Reply
Avatar
Linda 11 november 2014 at 07:57

Ik vind de laatste van Nike leuk! Ik wil altijd wel wat opvallends. Ik heb mijn eigen loopjack nog niet aan gehad, maar dat duurt niet lang meer denk ik

Reply

Leave a Comment