Lifestyle

10 vragen aan… Sylvie Meis

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 november 2015 3 Comments
sylvie meis sport interview

Gisteren vloog ik een dagje op en neer naar Hamburg voor de lancering van de Sylvie Sport Collectie. Sylvie werkt al vier jaar samen met Hunkemöller, maar dit is pas de eerste sportcollectie die door Sylvie is ontworpen. En ik kan je vertellen; die is echt te gek! Ik kreeg de mogelijkheid om Sylvie te interviewen, dat liet ik me natuurlijk geen twee keer vertellen en vroeg haar het hemd van haar lijf over de nieuwe collectie, haar sportregime en worklife balans!

Hoe wilde je dat deze collectie eruit kwam te zien?
Ik wilde een beeldschone, fashionable en sexy sportcollectie ontwerpen; want we weten allemaal dat vrouwen van fashion houden. Dit is een collectie waarin je gezien wilt worden, waarin je een kop koffie wilt drinken na je workout en echt denkt “Ja, ik zie er goed uit”. Ik had heel duidelijk voor ogen wat ik met deze collectie wilde en wilde er heel graag twee elementen in verwerken die ik fantastisch vind binnen de sport; yoga en urban dance maar met een echte fashion twist. De collectie bestaat  uit zacht perzikkleuren, mooie grijstinten en grafische layers. En dit is gelukt, ik ben echt ondersteboven van het resultaat.

sylvie meis sport hunkemoller

Waar moet een goede sport outfit voor jou aan voldoen?
Het moet allereerst lekker zitten, fashionable zijn en niet onbelangrijk, het moet ook flatterend zijn. Het moet iets motiverends hebben, mij het gevoel geven dat ik er goed uit zie en dat ik er door het sporten nog beter uit ga zien. Ik zou nooit een sportoutfit aantrekken die te klein is of niet mooi zit, want dan voel je out of shape. Wat ik ook koop, het moet echt wat voor me doen; ik wil dat ik er door straal.

Wat maakt deze collectie echt Sylvie?
Alles is met elkaar te combineren en dat is echt typisch mij. Ik houd er van mijn eigen garderobe zo op te bouwen dat ik alles kan combineren. Ik vind het heerlijk als mijn garderobe een soort puzzel is, alles mixt en matcht met elkaar. Daarnaast is het typisch Sylvie omdat het sexy is maar op een classy manier. Ik ben 37, dan ga ik niet meer overdreven sexy de deur uit, het moet dus echt classy zijn.

En je favo item uit de collectie?
Absoluut het jasje, die is echt hot! Maar het ook het shortje met de grijze leoprint is te gek, deze staat een beetje uti als een rokje en is daardoor super vrouwelijk. En het t-shirt met de wafelprint. Toen ik op de shoot kwam, waren sommige items toch echt een verrassing ondanks dat ik er zo lang naar toe heb gewerkt. Ben echt super trots dat mijn naam op de collectie staat.

sylvie meis sport hunkemoller
Foto via Hunkemöller

Wat is het grote verschil tussen de lingerie- en sportcollectie?
De sportcollectie is meer fashion; swimwear en lingerie zijn een heel ander segment. Dit is eerste keer dat ik een fashioncollectie heb gemaakt en het smaakt naar meer! Het is natuurlijk een sportcollectie, maar het jasje en de mooie broeken maken het echt fashion. Natuurlijk zit er ook en sportbh en een string bij die heel sporty zijn, maar wel gewoon ondergoed. Dat vond ik een uitdaging maar wel heel leuk. Kan nu al niet wachten om met de volgende collectie aan de slag te gaan want zit vol ideeën, bijvoorbeeld een zwarte collectie met neonkleuren.

Voor Hunkemöller wil je het hele jaar in shape zijn, hoe doe je dat?
Het is een healthy lifestyle; het gaat om de combinatie voeding en sport. Ik heb plezier als ik me goed voel, dat houdt in dat mijn voeding goed op de rit staat en ik een lekker sportritme heb. Voor mij betekent dat vijf keer per week sporten. Maar ik heb ook het geluk dat ik gedisciplineerd ben. Waar anderen om half 8 in de auto zitten om naar werk te gaan, breng ik Damian naar school en duik ik de gym in; dit is onderdeel van mijn werk. Natuurlijk werk ik niet elke dag voor Hunkemöller, maar ik werk wel elke dag voor het commitment.

Wat is jouw favoriete workout?
Ik heb niet echt één favoriete workout, het gaat echt om een combinatie van vormen. Een cardiovorm zoals lopen, steppen, intervaltraining en hittraining gecombineerd met krachttraining. Daarnaast doe ik aan yoga en pilates voor stretching en meditatie. Maar ik doe ook Bodytec*. Dit doe ik echt vanwege tijdgebrek en omdat het snel impulsen geeft aan de spieren. Ik krijg er mooie lijnen van en het past goed in mijn drukke schema. Sporten is voor mij echt heel belangrijk, zorgt echt voor ontspanning. Als ik niet zou shooten zou ik ook zo veel sporten, anders ben ik slecht gehumeurd.

*Jessica over Bodytec: Dit zijn flexibele en korte EMS-workouts (Electro Musculaire Stimulatie, oftewel elektrische spierstimulatie) van 20 minuten die vrijwel alle spiergroepen gelijktijdig activeert. 

sylvie meis sport hunkemoller

Foto via Hunkemöller

Heb je ook een guilty pleasure?
Melkchocolade!

Hoe zorg je voor de juiste balans in je drukke leven?
Sporten is voor mij werk, maar ook deels ontspanning. Ik combineer het met een dagje wellness, een massage en pak echt mijn rustmomenten thuis: een boek lezen, film kijken, met Damian thuis hangen, een kaarsje aansteken en muziek luisteren. Dat zijn de momenten dat ik pas echt dankbaar ben en die mij in balans brengen omdat ik heel erg bewust kan genieten.

Heb je nog een tip voor de lezeressen van Eat.Run.Love.?
Het is heel cliché, maar het werkt wel voor mij; heet water ’s ochtends met vers geperst citroensap. Skip de koffie! En drink heel veel water. En natuurlijk de Sylvie Sport Collectie dragen (lacht hartelijk!).

Wauw, ik vond het echt te gek om Sylvie te interviewen en ben zo enthousiast over de nieuwe collectie. We moeten wel nog even wachten tot de collectie in de winkels ligt, dit is pas in januari. Maar ik heb mijn wishlist al klaar liggen.

sylvie meis sport hunkemoller

sylvie meis sport hunkemoller

sylvie meis sport hunkemoller

sylvie meis sport hunkemoller

sylvie meis sport hunkemoller

sylvie meis sport hunkemoller

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Sport en eetdagboek #28 - Eat.Run.Love. 16 november 2015 at 07:03

[…] Even vraag ik me af waarom het zo vroeg is maar al snel realiseer ik me dat ik naar Hamburg ga om Sylvie te ontmoeten! Ik kleed me snel aan, doe mijn 4 minuten Tabata training en eet kwark met gebakken […]

Reply
Avatar
Esmée 13 november 2015 at 19:40

Wat leuk om te lezen! Ik vind de sportkleding er ook erg mooi uit zijn!

Reply
Avatar
Linda 12 november 2015 at 09:23

Die yogamat? Hoort die er ook bij? Die is echt heel gaaf! En het jasje wat Sylvie aan heeft gaat zeker op mijn whislist!

Reply

Leave a Comment