Lifestyle

10 vragen aan… Lindsey

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 februari 2015 1 Comment
10 vragen aan lindsey

Lindsey, reislustig en hardloopfanaat, deelt op haar blog Dailylin travel, hotspots en haar hardloopavonturen. Een fijne mix van wegdromen en realiteit. Riep ze eerst dat dit jaar geen marathon wilde lopen, heeft ze zich toch ingeschreven voor de marathon van Rotterdam. In de praktijk is het trainen soms lastig combineren met haar nieuwe baan als project manager, maar ze doet het toch maar! Daarnaast doet ze aan kracht in het cross fit honk (prima combinatie als je het mij vraagt!) en alsof dat niet genoeg is gaat ze dit jaar ook nog de Eiger trail in Zwitserland lopen!

Hoelang ben je al aan het hardlopen?
3,5 jaar geleden deed ik mijn hardloopschoenen aan, om ze vervolgens niet meer uit te trekken. De jaren daarvoor probeerde ik al halfslachtige pogingen met Evy’s Start to Run, maar dit keer kreeg ik het hardloopvirus te pakken. 6 weken later liep ik mijn eerste 10 kilometer en binnen vier maanden liep ik de CPC (halve marathon Den Haag).

Vorig jaar heb je de marathon van Rotterdam gelopen, ik kan me herinneren dat je zei dit jaar niet weer te willen lopen en toch heb je je ingeschreven. Waarom ben je van gedachten veranderd?
Ik kon me niet voorstellen dat ik in Rotterdam zou zijn en niet zou meelopen. Daarnaast staat op mijn bucketlist toch wel het lopen van de marathon onder de vier uur. Ik ben nu erg fit en dichterbij dan ooit; tegelijkertijd wordt het nog een hele uitdaging. Het lopen van de marathon geeft me zo’n positief gevoel, zelfvertrouwen en kracht; dat kan ik wel gebruiken naast mijn baan als Project Manager.

10 vragen aan lindsey

Hoe bereid je je voor op de marathon?
Mijn loopmomenten goed inplannen en daar geen concessies aan doen, zeker nu ik fulltime werk is het soms lastig om voldoende kilometers te maken. Naar aanloop van de marathon probeer ik extra uurtjes slaap te pakken en probeer ik iets minder sociale afspraken in te plannen. Vooral dat laatste gaat me slecht af.

Wat voor sporten doe je nog naast het hardlopen? En hoe deel je je week in qua trainingen?
Ik loop drie keer in de week hard en probeer daarnaast ook nog naar yoga en crossfit te gaan. Soms schiet een van de twee er wel eens bij in. Op zaterdagochtend doe ik aan intervaltraning en zondag is voor een duurloop of tempoloop. Dan probeer ik nog 1x in de week voor werktijd te lopen. Maandagavond is mijn yoga-avond en op woensdag ga ik graag naar crossfit. Maar als ik een leuk etentje heb of een keer moet overwerken skip ik de yoga of crossfit.

Lopen er bij cross fit niet alleen maar bodybuilders rond?
Er lopen eigenlijk vooral veel mooi gespierde mannen rond. Als je fanatiek aan Crossfit doet, krijg je al snel een mooi sculpted figuur. Maar de sfeer is heel anders dan in de sportschool, er hangt echt een community gevoel.

Uit welke sport haal je het meeste voldoening?
Eigenlijk uit de combinatie van alle sporten. Hardlopen geeft de ultieme voldoening, een PR loop de ultieme kick. Maar van de hoge intensiviteit van crossfit raak ik soms letterlijk high en tijdens yoga valt soms letterlijk alle stress van me af. Ik zou geen van deze sporten willen missen.

10 vragen aan lindsey 1

Je bent een bezig bijtje want dit jaar ga je ook nog een trail run in Zwitserland doen, hoe ben je daar op gekomen?
Joanne, een vriendin van me, schreef zich in. Toen ik het filmpje van de Eiger trail zag was ik om. Het lijkt me fantastisch om in de Zwitserse bergen uit te lopen, met een waanzinnig uitzicht op besneeuwde bergtoppen en Milka koeien die staan te grazen.

Hoe bewust ben je bezig met voeding in combinatie met sporten?
Ik ontbijt bewust gezond met kwark en veel fruit of havermout en ben ook niet vies van een handje superfoods. Hoe die term ook afgekraakt wordt, zo’n handje met noten en gedroogde besjes kan ik wel waarderen. Daarnaast houd ik ook erg van wijn, kaasjes en uit eten gaan en eet ik vooral wat ik wil.

Wat is jouw favoriete sportersdrankje / maaltijd?
In aanloop naar wedstrijden drink ik bietensap en voor een (halve) marathon eet ik havermout met appel en kanaal, banaan en pindakaas.

Wat is jouw favoriete hotspot?
Restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam, waanzinnig goede kok die bistrot Frans kookt. Voor een gezond ontbijtje of lunch moet je trouwens bij Bertmans in Rotterdam zijn.

10 vragen aan lindsey

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Josianne 19 februari 2015 at 07:27

Leuk om te lezen! Ik volg Lindsey al een hele tijd en raak enorm geïnspireerd en gemotiveerd van haar hardloopverhalen :)

Reply

Leave a Comment