Lifestyle

10 vragen aan… Lienke

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 oktober 2015 2 Comments
10 vragen aan

Als je actief bent op Instagram ken je Lienke misschien wel van het account Dear Good Morning. De naam zegt het al een beetje, een account met vooral veel ochtend inspiratie. Elke ochtend staat Lienke om 7.00 in de gym. En ondanks dat ik het heerlijk vind om ’s ochtends te sporten, lukt het mij toch echt niet om elke dag zo vrolijk op te staan. Inmiddels heeft Lienke een nieuw doel, een bikini fitness wedstrijd in december, tijd om haar eens aan de tand te voelen!

Ik ben dus Lienke, hoi! Als ochtendfreak hoop ik jou elke morgen weer te inspireren om vroeg op te staan. Het is zo heerlijk om in de ochtend al iets gedaan te hebben, man. Het geeft je energie. Ik ben 24 jaar, woon in Amsterdam in een mini studiootje en geniet op dit moment van de groei van Dear Good Morning. Ook al heb ik een rete drukke baan, er zijn geen excuses om je dromen achterna te gaan.

Hoe kun jij toch elke ochtend zo vrolijk op staan?
Gewoon doen, haha! Het is een mindset die je moet krijgen. Het heeft bij mij ook even geduurd, maar nu kan ik echt niet meer zonder een vrolijke ochtend. je komt in een bepaald ritme waar je lichaam aan gaat wennen. Als je in de ochtend iets gaat doen wat je leuk vindt, sta je sowieso al vrolijk. Daarnaast werkt Instagram voor mij erg goed om vrolijk wakker te worden.

Was je altijd al een ochtendmens? 
Integendeel, ik was een nachtmens. Ik leerde altijd in de nacht, sliep zo lang mogelijk uit en heb natuurlijk als student goed gefeest. Op een gegeven moment ging ik fulltime werken en merkte ik dat ik ineens amper tijd had om te sporten. Ik probeerde om in de ochtend te sporten en dat beviel enorm.

In december ga je het podium op voor een bikini fitness wedstrijd, waarom besloot je je daarvoor in te schrijven? 
Tja, soms weet ik zelf ook niet waar ik in hemelsnaam aan ben begonnen. Ik sport al zo lang, maar merkte dat ik een doel miste. Dat ik ergens keihard voor zou trainen om een bepaald doel in een bepaalde tijd te behalen. Voor mijn website heb ik een meisje geïnterviewd die bikini fitness deed en dat maakte me nieuwsgierig. Na een gesprek met haar coach werd ik zo enthousiast; elke dag bezig zijn met sport en voeding en werken naar een doel. Ja, waarom niet? Bikini fitness is jezelf showen aan de wereld – en de jury – waarbij je goed kunt zien dat je keihard getraind hebt om zoveel mogelijk spiermassa te krijgen. Je start met veel trainen om spiermassa te krijgen, in combinatie met veel eten. Vervolgens bouw je je voeding af, zodat je slanker wordt maar wel de spiermassa behoudt. En dan toon je je lichaam waar je bloed zweet en tranen voor gewerkt hebt, op de hoop dat je wint. Dat eigenlijk.

lienke 3

Hoe ziet jouw trainingsschema er momenteel uit?
Elke ochtend doe ik een uur krachttraining. Dit is verdeeld in benentraining voorkant en achterkant, rug, schouders en borst/triceps/biceps. De ene dag doe ik mijn benen, de dag erna mijn rug, dan mijn schouders etc. Na deze krachttraining sta ik een half uur op de crosstrainer. Op dit moment sta ik in de avond nogmaals een half uur op de crosstrainer. Mijn wedstrijd is over 9 weken en nu merk je hoe serieus het is.

En wat eet je zoal op een dag?
Als ontbijt neem ik havermout, whey, avocado en een banaan (echt een heerlijk papje!) en daarnaast eet ik over de dag rijst, kip en groente. Na mijn training eet ik een banaan en neem ik een eiwittenshake.

Wat mis je momenteel het meeste in deze strenge periode?
Kiezen wat ik zelf wil eten. Ik volg nu bovenstaande voedingsschema en dat is soms lastig. Dan heb ik zin in een broodje, of gewoon patat, of een zak chips.

lienke 4

Lijkt mij heel moeilijk om alle lekkerheden te laten staan, hoe ga je daar mee om? 
Ik heb 2,5 jaar zo min mogelijk toegevoegde suikers gegeten en heb nooit moeite gehad om chocolade of snoepgoed te laten staan. Dat scheelt enorm, maar nu ik zo streng met mijn voeding bezig ben, krijg je juist zin in taart, chips en chocolade repen. Maar weet je wat helpt? Naar plaatjes kijken van eten. Gewoon iets psychisch. Het liefste wil ik na mijn wedstrijd een stuk appeltaart eten met chocolademelk, maar heel erg missen doe ik het eigenlijk niet. Ik denk ook niet dat ik dat ga eten, maar brood, dat is mijn favoriet! Eens in de week mag ik een cheatmeal, dat is een maaltijd naar keuze. Op dit moment kies ik dan toch echt voor sushi. Een cheatdag bestaat niet voor mij. Als je één dag de hele dag door eet wat je wilt, dan verpest je de hele week streng eten.

Naast het vele sporten heb je ook nog een drukke baan bij een TV producent, hoe combineer je dat met dit strenge schema? 
Ze weten waar ik mee bezig ben. Iedereen is gelukkig enthousiast, zolang ik maar beloof na de wedstrijd te genieten en wel traktaties aan te nemen. Toch is het soms lastig op mijn werk mijn verhaal te doen, omdat zij geen idee hebben. De meesten vinden het interessant maar sommigen denken dat het een obsessie is. En dat vind ik jammer. Het is een hobby waar ik 100 procent voor ga. Maar ik zie ook dat de mensen die dat vinden, steeds vaker met hun eigen bakje eten naar werk komen. Ik dus dus stiekem dat het een andere reden heeft dat ze dit zeggen. Toen ik voor Holland’s Next Top Model een maand in Los Angeles zat, was het wel lastig. Ik had gelukkig wel een mini koelkast op mijn kamer, en mijn weegschaal meegenomen. Maar ik denk wel dat het voor zo’n wedstrijd handig is dat je geen vakanties gepland hebt.

lienke 5

Wie of wat is jouw motivatie als je een keer geen zin hebt om naar de gym te gaan?
Iedereen op Instagram. Dan zie ik iedereen weer heerlijke en vrolijke posts plaatsen en dan denk ik; yes, ik ga er weer voor! Ik merk ook dat steeds meer mensen me volgen en me dingen vragen over bikini fitness. Of dat ze zelfs komen naar de wedstrijd. Dan wil ik extra hard knallen om het te halen, en aan de top te komen.

Heb je nog een tip voor Eat.Run.Love. lezers?
Wordt een ochtendfreak! Haha, mijn motto, simple as it is. Nee echt, het is zo fijn om in de ochtend dat extra uurtje te hebben.

10 vragen aan

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Marvin 11 oktober 2015 at 10:40

Tof! Ik ben wel een ochtendmens, maar om 7.00 uur in de sportschool staan vind ik wel erg fanatiek ;) Knap dat je dat iedere keer volhoudt.

Reply
Avatar
Charlie 10 oktober 2015 at 18:25

YOU ROCK!!!

Reply

Leave a Comment