Lifestyle

10 vragen aan… Aranka

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 december 2015 0 comments
IMG_0122

Aranka van der Voorden zegde haar baan op om haar droom te volgen; het ontwerpen van een eigen kledinglijn. Inmiddels bestaat Jogha ruim een jaar. Maar we kennen Aranka ook van de online community #FITGIRLCODE die stiekem per ongeluk zo groot werd, ze lanceerde deze namelijk met het idee dit platform als marketing tool voor Jogha te gebruiken. Jogha was er dus eigenlijk eerder dan #FITGIRLCODE. Ik sprak met haar over de nieuwste collectie, haar eigen sportregime, gezond eten en haar inspiratie.

Waar staat Jogha voor?
Jogha is ontstaan uit de behoefte van moderne vrouwen die kiezen voor kwaliteit en stijl als het gaat om hun sportoutfit. Vrouwen die er goed uit willen zien en het maximale uit zichzelf halen; tijdens het sporten en daarna. De derde collectie laat de groei zien die Jogha heeft doorgemaakt. We zijn van een start-up naar grow-up gegaan en dat zie je terug in de collectie. We hebben alleen de beste styles gehouden in deze collectie; de kleuren zijn volwassener en meer een eenheid binnen de collectie.

Hoe zorg je er voor dat deze collectie continue verbetert en voldoet aan de eisen van de doelgroep?
Wij streven een intensieve relatie met onze klanten na. Inmiddels zijn er 45.000 vrouwen die het merk uitdragen als toegewijde ambassadeurs, we hebben ze “Jogha Girls” genoemd. Dit zijn vrouwen die met trots Jogha dragen en hopen dat wij als bedrijf erin slagen om te groeien. Mede door de feedback van Jogha Girls is de derde collectie tot stand gekomen; een kleurrijke collectie met subtiele prints. Met hun hulp maken we elke collectie beter. 

Untitled-3

Je hebt daarnaast ook nog leiding over #FITGIRLCODE, hoe zorg je er voor dat ook dat een succesvol platform is?
Toen ik #FITGIRLCODE bedacht had in niet verwacht dat het opzichzelfstaand een platvorm zou worden, het was bedoeld als een onderdeel van de marketingstrategie van Jogha. Er was geen lange termijn plan. Inmiddels werken we met een sterk en strategisch team, zij zorgen ervoor dat beide bedrijven draaien. Hierdoor is mijn rol veranderd en kan ik me bezig houden met dingen waar ik goed in ben. 

Sporten zal een uitdaging zijn in jouw drukke leven, hoe pas je dit toch in je werkschema?
Dit vind ik erg moeilijk! Want als je het druk hebt dan is sporten ongeveer het eerste wat moet wijken. Toch maak ik elke week tijd voor een of meerdere yoga lesjes. Ook ga ik graag naar crossfit. Sporten is voor mij meer een sociaal ding, ik ga bijna altijd met een vriendin. Ik houd wel van dingen combineren! Ik zie sporten wel als iets wat bij het drukke leven hoort, als je niet voor jezelf zorgt dan val je om en dan kun je ook niet meer werken.

Heb je wel eens een (motivatie) dip en hoe zorg je er voor dat je daar weer uit komt?
Ik zit op kantoor met 10 sportieve vrouwen die de hele dag schrijven over gezondheid en sporten, dus voor mijn motivatie hoef ik niet ver te gaan. Wat bij mij ook goed werkt is met een vriendin een afspraak maken om te gaan sporten, afzeggen is dan heel moeilijk. En… nieuwe sportkleding natuurlijk!

IMG_1223

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jouw uit qua eten en sporten?
Ik eet niet op vaste tijden, dat werkt voor mij niet. ’s Oochtends eet ik vaak een boterham met kipfilet en een zacht gekookt eitje of een bananenpannenkoek.  Als ik geen lunch afspraak heb dan eet ik het liefste volkoren wraps met hummus, avocado, komkommer en spinazie. Mijn vriend kookt ’s avonds altijd en hij maakt altijd een gezonde maaltijd met veel groenten zoals zoete aardappel uit de oven met snijboontjes en pikante kip. ’s Avonds sport ik, da ga ik voor hot yoga of crossfit. Tussendoor eet ik altijd vanalles, we krijgen namelijk veel opgestuurd van merken en ik proef graag!

Wat is je favoriete (sporters)maaltijd?
Ik eet liever niet veel voor het sporten want dan krijg ik het gevoel dat ik 100 kilo weeg en niet meer van mijn yogamat af kom. Een lichte salade met quinoa, boerenkool, mango, krab en noten vind ik heerlijk!

Je bent vaak op reis, hoe zorg je er voor dat je ook op reis op het sportieve pad blijft?
Als ik op reis ben neem ik altijd mijn sportkleding mee. Vaak hebben de persreisjes waar ik voor uitgenodigd wordt al een sportief thema. Maar ik ben ook niet iemand die onrustig wordt als ik een week niet heb kunnen sporten; daar heb ik dan vast een goede reden voor, volgende week beter.

IMG_6029

Je bent zelf een enorme inspiratiebron, waar haal jij je inspiratie vandaan?
Dank je! Ik zie mezelf helemaal niet zo, ik ben niet meer bijzonder dan een ander. Mijn verhaal is net zo uniek als die van een ander, alleen heb ik een rol waarbij mijn verhaal veel gedeeld wordt en door de zichtbaarheid lijkt het heel wat. Ik haal mijn inspiratie uit boeken/blogs door mensen geschreven die al een paar jaar bezig zijn en al het een en ander meegemaakt hebben. Zoals Girlboss van Sophia Amaruso.

Wat is jouw ultieme gezonde/sportieve tip voor lezeressen van Eat.Run.Love?
Stel een doel voor jezelf die niets met uiterlijk te maken heeft. Dit kan variëren van niet meer buiten adem zijn als je een sprintje trekt naar de bus tot aan een halve marathon. Doe dit voor jezelf en wees trots op de dingen die je hebt bereikt.

Sinds afgelopen donderdag is de nieuwste collectie verkrijgbaar op www.jogha.com

Untitled-2

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment