Lifestyle

10 vragen aan… Annemerel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 maart 2015 5 Comments
10 vragen aan Annemerel

Annemerel, Queen of selfies en fervent hardloopster, animeert haar lezeressen op Annemerel.com dagelijks o.a. met haar hardloopverhalen, photodiaries, muziek & films. Heerlijk om te lezen, vooral haar hardloopverhalen maken mij soms jaloers. Tijd om deze fitgirl aan de tand te voelen over haar favoriete sport hardlopen.

Sinds wanneer hardloop je zo fanatiek als nu?
Sinds november 2011 loop ik minimaal 2-3 keer per week. Behalve als ik geblesseerd ben natuurlijk, dan loop ik wel eens een paar weken niet en dan ben ik absoluut NIET te genieten!

Wat was jouw grootste beginnersfout?
Te hard van stapel willen lopen en op die manier geblesseerd raken. Misschien kun je het conditioneel wel aan, maar je lichaam moet ook aan het rennen wennen. Ook een vaak gemaakte fout, gelijk écht hard willen lopen. Probeer het eerst eens op een rustiger tempo, wedden dat je het dan veel leuker vindt en dat je het ook gewoon een paar minuten achter elkaar vol kunt houden.

10 vragen aan Annemerel

Het lijkt je momenteel allemaal heel makkelijk af te gaan, volgens mij ben je sneller dan ooit. Hoe komt dat?
Hardlopen is het afgelopen jaar de belangrijkste manier van ontspannen voor mij geweest. Mijn leven is totaal veranderd, maar aan hardlopen kon ik me altijd vasthouden. Als ik niet kan rennen word ik gillend gek, het is dus niet een kwestie van moeten, het is een kwestie van willen. Ik ben sneller geworden doordat ik regelmatig uit mijn comfortzone ga. Intervaltraining dus. Harder dan comfortabel lopen. Op een gegeven moment word je dan sneller.

Als ik me niet vergis, kamp je ook met een blessure. Vraag ik me toch af; hoe kun je een blessure hebben en toch zo snel lopen?
Met de blessure die ik heb (een lopersknie) kun je twee dingen doen. Niet lopen, of snel lopen. Als ik op een rustig tempo (5’30) loop, voel ik het continu, als ik snel loop (sneller dan 5’00) voel ik niets. Mijn fysio heeft me al 100x uitgelegd hoe het precies zit, maar ik kan het je niet precies vertellen. Mijn blessure heb ik te danken aan te veel eenzijdige belasting, lange duurlopen dus. Die doe ik nu wat minder, in plaats daarvan loop ik kortere stukken, op een harder tempo. Inmiddels is de blessure bijna verholpen. Had ik eerst continu last van mijn knie, nu voel ik het alleen de eerste twaalf uur na een run en alleen als ik de trap afga. Die verbetering is fijn! Rennen doe ik sowieso pijnloos, of helemaal niet.

Het gaat niet altijd van een leien dakje, de marathon van New York die je voor de tweede keer verliep, ging niet helemaal zoals je had gehoopt. Hoe heb je deze teleurstelling verwerkt? Wil je nu nog een keer revenge?
Als ik het er met mensen over heb zeggen ze nog steeds “wooow, jij bent nog steeds een beetje pissig he?”en ja, dat klopt. Ik heb het wel verwerkt maar ik ben nog steeds boos. Ik was zo goed voorbereid, maar op de dag zelf ging alles fout. Ik had de weken ervoor veel stress gehad, mijn schoenen deden pijn, er stond onwijs veel wind die op mijn longen sloeg, ik had al na zeventien kilometer honger…Je bereid jezelf zo lang voor en dan zijn er allemaal van die dingen waar je nooit van verwacht had dat ze je zouden overkomen. Maandenlang leef je er naartoe en dan is het resultaat zo’n deceptie. Ik ben wel even klaar met New York.

10 vragen aan Annemerel

Hoe bereid je je voor op een hardloopwedstrijd?
Voor een halve marathon of 10 kilometer zorg ik dat ik de week van te voren wat meer rust pak, iets gezonder eet en veel water drink. De avond van te voren eet ik pasta of pannenkoeken (het ligt eraan hoe laat de wedstrijd is, als die heel vroeg is eet ik pannenkoeken, want pasta wil er anders tijdens de wedstrijd nog wel eens uitkomen, niet leuk!). ’s ochtends eet ik havermout en drink ik nog een glaasje bietensap. Anderhalf uur van te voren ben ik aanwezig op het terrein, als ik een wedstrijd in mijn eentje loop ben ik meestal in mezelf gekeerd en luister ik wat muziek totdat ik naar de start moet. Als ik met vriendinnen loop ben ik juist hyperactief. Allebei werkt voor mij…Een half uur voor de start neem ik mijn laatste slokken water, die ik neem nadat ik mijn astma-medicatie heb ingenomen. Een kwartier voor de start neem ik nog een banaantje en dan is het tijd om te gaan!

Wat is jouw favoriete maaltijd voor of na een lange run?
Voor een lange run neem ik het liefst havermout met amandelmelk, appel, kaneel en gojibessen. Of een stapel pannenkoeken met jam. Na een lange run eet ik het liefst een bak kwark met vruchten. Iets fris.

Ben je bewust bezig met voeding om je prestaties te verbeteren?
Dat was ik nooit, maar de afgelopen maanden wel. Ik ben bewust gezonder gaan eten omdat mijn lichaam aangaf dat het klaar was met de ellende die ik in mijn lichaam stopte. Het resultaat? Ik ben zeven kilo kwijt in 2,5 maand tijd. Ik voel me energieker en fitter dan ooit en dat terwijl ik ook drukker ben dan ooit. Misschien zorgen die kilootjes minder er ook wel voor dat ik sneller ben, ik hoef immers minder mee te slepen ;-). Haha, ok dit klinkt wel heel erg alsof ik zwaar overgewicht had, maar ik denk dat iedereen snapt dat wanneer je lekkerder in je vel zit, het rennen een stuk makkelijker is.

Welke hardloopwedstrijd mogen we echt niet missen volgens jou?
De CPC! Waarom? Dat lees je hier… Vorig jaar liep ik hier zowel de 5K, de 10K als de halve marathon. Leuk om een keer gedaan te hebben, maar absoluut niet voor herhaling vatbaar, veel te zwaar en op geen enkele afstand was ik echt goed. Dit jaar loopt de halve marathon langs mijn huis, hoe cool is dat! Ik heb er nu al zin in!

10 vragen aan Annemerel

Je bent voor veel meiden een groot voorbeeld, wie is jouw grote voorbeeld?
Ik heb niet echt één voorbeeld, zeker niet op hardloopgebied. Natuurlijk vind ik prestaties van topatleten heel bewonderenswaardig, maar ik meet me hier absoluut niet mee. Op blog-gebied is Garance Doréwel een voorbeeld voor me. Zij heeft een heel team om zich heen verzameld, toch blijft haar blog haar eigen identiteit behouden. Ook doet ze veel samenwerkingen met mooie merken, zo ontwerpt ze T-shirts voor Marco Polo en heeft ze haar eigen stationary lijn. Oh en ze schrijft hilarisch en neemt zichzelf niet zo serieus. Een mooi voorbeeld.

Ok, een bonus vraag; hoe maak jij toch altijd van die flawless selfies?!
Haha, nou die zijn ook niet altijd flawless hoor! Het is een combinatie van goed licht, lange armen, een telefoon met goede camera en de burst-knop op mijn iPhone wordt ook regelmatig gebruikt! Lachen helpt ook, iedereen wordt mooi als ‘ie lacht.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Avatar
Cindy 6 maart 2015 at 11:47

Wat een leuk interview! Ik lees de blog van Annemerel met heel veel plezier en ze inspireert mij enorm om door te gaan met hardlopen, ook mede door haar ben ik begonnen met hardlopen.

Reply
Avatar
Danielle 6 maart 2015 at 09:08

Leuk interview! Ik vind die blog van annemerel ook echt super leuk om te volgen!

Reply
Avatar
Esther 6 maart 2015 at 09:07

Leuk om te lezen en geeft zeker inspiratie. Maar de grote vraag: waar komt die te gekke broek op de bovenste foto vandaan?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 maart 2015 at 09:15

Die is van Nike, maar wel al vorig jaar!

Reply
Avatar
Manon 6 maart 2015 at 08:47

Wat een leuk artikel! Ik volg Annemerel dr blog en ze is voor mij zeker een inspiratie, mede door haar ben ik begonnen met hardlopen :)

Reply

Leave a Comment