Lifestyle

10 vragen aan… Angelique

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 juni 2015 1 Comment
10 vragen aan Angelique

Angelique is de drijvende kracht achter maar liefst drie bedrijven; Bodyhoop, Fitgirl.nl en HealhtyApp. Een gouden combinatie waarbij plezier wordt gecombineerd met een gezond en sportief leven. Hoe weet Angelique haar drukke leven te combineren met een gezin en gezonde levensstijl?

Je bent de bedenker van BodyHoop, een fitnesshoepel van 1,8kg om met name de core te trainen, hoe ben je er op gekomen om deze te introduceren in Nederland?
Na de bevalling van mijn jongste vond ik mijn buikspieren nauwelijks terug. Met hardlopen  hobbelde mijn buik er maar wat achteraan. Een vriendin bracht mij op het idee om te gaan hoelahoepen. Het exemplaar uit de speelgoedwinkel was te klein en snel stuk. Ik ging op zoek naar een goede sporthoelahoep. Toen ik die niet vond, ben ik op zoek gegaan naar een fabrikant, waar ik inmiddels mijn eigen mal heb en de Bodyhoop laat maken.

Hoepelen lijkt heel eenvoudig, maar ook een beetje eenzijdig doordat je eigenlijk maar één beweging maakt. Hoe haal je het maximale uit een hoepel workout?
Bodyhoopen hoeft nooit saai te zijn: zet een lekker muziekje op en leef je uit. Bij de Bodyhoop ontvang je de gratis Workout Basic, waarbij je in 2 weken wordt begeleid naar 10 minuten Bodyhoopen. Voor mensen die meer afwisseling en een full body workout willen, hebben we een vervolg workout gemaakt. Dit is de Workout Pro, deze bestaat uit 25 trainingen voor 5 weken. De training is opgebouwd uit oefeningen met, met behulp van en naast de Bodyhoop. Zet je tablet aan en doe mee!   Sinds een paar weken bieden we ook een totaalprogramma van 30 dagen aan, incl. voedingsadvies en mindsetcoaching. Doel van dit programma is 3 – 5 kg afvallen en je gezondheid een boost te geven.

Toegegeven, het heeft een enorm hoge fun factor! Maar wat doe je nog meer om fit te blijven?
Naast Bodyhoopen hou ik van: RPM, hardlopen, paardrijden & power yoga. Momenteel ben ik op zoek naar een racefiets want buitensporten is toch het aller leukst!

10 vragen aan Angelique 2

Je bent moeder van 2  kinderen, hoe combineer je het drukke gezins- en werkende leven met sporten?
Voor mij werkt het het beste als ik meteen als de kids naar school zijn een uurtje sport. Een beter begin van de dag is er niet. Ik haal liever ’s avonds een uurtje werk in dan dat ik het sporten moet missen.

Wat is jouw tip voor zwangere of net bevallen vrouwen om in shape te blijven/komen?
Ga bewegen en start met Bodyhoopen. Daarnaast is gezonde voeding nodig als je wilt afvallen.

Hoe speelt gezonde voeding een rol in jullie gezin?
Gezonde voeding is erg belangrijk in ons gezin, alle 4 zijn we veel en vaak aan het sporten. Hierbij ben ik wel degene die de kar trekt, zo maak ik om de dag goed te beginnen gezonde sapjes in de ochtend. Mijn kinderen houden natuurlijk ook van snoep maar ik probeer ze zoveel mogelijk mee te geven wat gezond is voor ze door er over te vertellen en het voor te doen; koken met verse ingrediënten.

Je hebt ongetwijfeld ook een guilty pleasure, wat is dat?  
Ik ben gek op boterkoek, liefst zelf gebakken. Als dat er is neem ik ook altijd een stuk. Dus ik zorg dat we het niet zo vaak in huis hebben. Gelukkig is het mogelijk om een healthy versie te maken met kokosbloesemsuiker en amandelmeel. Ook lekker.

10 vragen aan Angelique 3

Zijn er nog dingen op sportief of healthy vlak die je absoluut wilt proberen?
Ik heb al eens een weekend detox gedaan en dat is prima bevallen. Heel graag wil ik nog eens een yogavakantie op Ibiza doen. Dat lijkt me heerlijk.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?
Inspiratie krijg ik van mensen die gaan voor waar ze in geloven. Mensen die hun hart volgen en hun werk met passie doen. Het maakt dan niet uit wat dat is. Prachtig om te zien en heel inspirerend. Ook inspirerend is een dag door Amsterdam fietsen en op die manier het rustige Friesland even te verruilen voor de stad. Dat bruist dan zo lekker.

Naast Bodyhoop heb je ook HealthyApp gelanceerd, wat was daar de gedachte achter?
De gedachte achter HealthyApp is een bron te zijn voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in een healthy lifestyle. Hoe handig is het om alle kwalitatief goede informatie en actuele artikelen op Health gebied in één app op je telefoon te hebben. Iedere dag vind je hier de nieuwste artikelen van fysiotherapeuten, coaches, psychologen en health bloggers overzichtelijk gepresenteerd.  Je kunt zoeken op onderwerp, berichten lezen, opslaan als favoriet, liken en delen. Op deze manier bepaalt de gebruiker wat hot is. Het leuke is dat ook berichten van Eat.Run.Love. te lezen zijn in HealthyApp. HealthyApp is gratis te downloaden in de Appstore.

Ok, bonusvraag: Ik heb nu al van een paar mensen de vraag gekregen of deze app voor Android beschikbaar komt, dat wil ik zelf natuurlijk ook graag weten!
Ja, er wordt gewerkt aan een Android versie.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Eline 4 juni 2015 at 17:35

Ik ben al tijden op zoek naar een wat zwaardere hoepel voor mijn bootcamplessen, ga eens even naar deze kijken!

Reply

Leave a Comment