Persoonlijk

10 foodconfessions

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 mei 2015 0 comments
10 foodconfessions

Sinds een week circuleert de tag “10 foodconfessions” rond in de bloggerswereld. Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet bedacht deze tag en ik vind het zo leuk om bij iedereen te lezen dat ik natuurlijk niet kon achterblijven.

Mijn 10 foodconfessions;

  1. Als ik trek heb en niet direct kan eten, word ik heel chagrijnig, maar echt. Ik kan dan pas weer normaal communiceren en functioneren als ik heb gegeten.
  2. Nog zo iets, als ik aan het koken ben en ik heb al heel erg trek dan moet ik gewoon iets eten. Meestal snoep ik van hetgeen we gaan eten, een stukje groente, kaas, brood, maar het komt ook wel eens voor dat ik een stukje kaas afsnijd, een handje noten eet, een halve komkommer op eet of een lik pindakaas neem. Een hele slechte gewoonte.
  3. Ik lust geen meloen, maar dan ook echt niet. Alleen de lucht al doet me heel vies kijken. Watermeloen vind ik dan wel weer gaan.
  4. Ik eet altijd aan tafel, ook als ik alleen eet. En ik vind het vreselijk als de TV of radio aan staat tijdens het eten. Ik wil in alle rust mijn bordje leeg eten. Op de bank zit ik alleen maar te hannesen met mijn bord op schoot en als de TV of radio aan staat, kan ik me niet concentreren. Overigens vind ik het wel gezellig om met gezelschap te eten hoor!
  5. Het enige wat ik wel op de bank eet is pizza, het liefst een diepvriespizza uit de supermarkt op vrijdagavond.
  6. Ik laat altijd het laatste beetje thee in mijn glas zitten, het laatste laagje is altijd donkerder of heeft dingetjes uit het theezakje. Vies. Ook als ik dit niet zie zitten, laat ik het laatste beetje erin zitten. Een tik.
  7. Ik drink nooit frisdrank. Koolzuur in frisdrank (Spa Rood gaat wel) vind ik niet lekker, ik vind het echt veel te zoet en de smaak van cola, blegh. Heb ik nooit lekker gevonden.
  8. Andere zoetigheden zoals chocolade, snoep of een toetje kan ik dan weer niet laten staan. Vooral voor chocolade mag je me wakker maken. Mijn favoriet is chocolade met mint vulling (After Eight bijvoorbeeld), maar ook van caramel, noten, puur, wit of met crispies ben ik niet vies. Zelfs chocolade met sinaasappel eet ik rustig op. Chocoladerozijnen of -pinda’s? Love it. Brownies? Ik sta vooraan de rij.
  9. Het liefst eet ik elke dag een maisboterham met pure hagelslag. Ik doe het niet. In huis halen doe ik tegenwoordig ook niet meer, want ik neem veel te graag een ‘handje’ hagelslag.
  10. Als ik mag kiezen in een restaurant tussen een voorgerecht of een nagerecht kies ik altijd een nagerecht.

Ik ben benieuwd, wat zijn jouw foodconfessions? 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment