EatNieuws

10 best gelezen recepten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 december 2014 6 Comments
top 10 recepten

De laatste dag van het jaar is ingegaan en dat leek mij een leuk moment om terug te blikken op de recepten die dit jaar het meest zijn bekeken. Het is wel duidelijk waar jullie het meeste van houden; tussendoortjes! Er staan slechts één hoofdgerecht, salade en ontbijt in top 10. Ik ga snel weer aan de slag met tussendoortjes. Maar ik wil ook iets meer met ontbijtjes gaan doen, bij de winactie van Het Runner’s World Kookboek, las ik namelijk veel reacties over de nieuwsgierigheid naar het ontbijthoofdstuk. Wist je dat je op Eat.Run.Love. ook eenvoudig op ontbijtjes kunt zoeken? Zijn er recepten (tussendoortjes of andere gerechten) die jullie graag terug willen zien op Eat.Run.Love.?

Zo in een overzichtje valt het me op dat veel foto’s op elkaar lijken. Begin december heb ik een fotografie cursus gedaan en sindsdien zijn mijn foto’s sterk verbeterd en stoor ik me aan oude foto’s. Ik heb mezelf daarom ook voorgenomen om een aantal recepten opnieuw te fotograferen voor de blog, zodat ook deze recepten er nog aantrekkelijker uitzien! Kijk dus niet raar op als er af en toe een receptje voorbij komt op de blog wat je al kent.

 

De 10 populairste recepten van 2014:

1. Ontbijtkoek met speculaas
By far op nummer 1 deze ontbijtkoek op basis van roggemeel, amandelmelk en dadels. En dat is te begrijpen want ook bij ons is deze mega populair en staat hij as we speak weer in de oven.

2. Gevuld speculaas
Gevuld speculaas is één van mijn lievelings koekjes in de Sinterklaasperiode en dat is het bij jullie blijkbaar ook! De page visits voor dit recept gingen binnen een dag door het dak. Zo leuk om te zien!

3. Healthy wortel-dadelcake
In de zomer plaatste ik deze gezonde carrot cake online en sindsdien is hij al heel erg vaak gemaakt door zowel mij als bezoekers. Ook op mijn verjaardag in augustus viel hij erg in de smaak bij mijn visite!

4. Homemade brownies van zoete aardappel
Zoete aardappel is momenteel een erg populair ingrediënt om mee te koken vanwege de goede voedingsstoffen en is dus ook prima te gebruiken in zoete gerechten. Is alweer even geleden dat ik deze zelf heb gemaakt, moet ik snel weer doen!

5. Ontbijt met quinoa, appel en kaneel
Dit receptje deelde ik een paar weken geleden in Metro, maar ook daarvoor werd dit recept al erg vaak bezocht. Het perfecte ontbijtje voor de koude winterdagen. Tip: maak het klaar in het weekend en geniet er op maandag en dinsdag nog van. De baked carrot oats die ik vorige week deelde is wat mij betreft ook een goede kanshebber voor de top 10, maar staat daar nog net iets te kort voor online.

quinoa ontbijt appel kaneel

6. Bietensalade met linzen, walnoten en geitenkaas
Mijn lievelingssalade in de zomer en blijkbaar ook bij jullie! Ideaal om thuis klaar te maken en mee te nemen naar werk, school of het park. Bomvol goede voedingsstoffen en een perfecte smaakcombinatie van zoet en hartig.

7. Homemade noten-rozijnenbrood
Deze vind ik ook al zo lekker, en evenaart wat mij betreft echt de notenbroodjes van de bakker. Geen spannende ingrediënten – speltmeel, Griekse Yoghurt, noten en rozijnen – dus binnen mum van tijd kan deze op tafel staan.

8. Gevulde courgette met zalm en geitenkaas
Grappig, ik had helemaal niet verwacht dat deze in de top 10 zou verschijnen en was stiekem alweer vergeten dat deze online stond. Maar… zalm, geitenkaas en dille is de perfecte combinatie dus ik snap het wel.

9. Homemade sesamrepen
Tja, niks aan toe te voegen als je net als ik houd van sesamrepen. Samen met o.a. dadels, cranberries, gojibessen en een beetje tahinpasta krijg je een heerlijke kleffe sesamreep.

10. Homemade mueslikoekjes
En als laatste in dit rijtje, ‘echte’ koekjes die je aan visite bij de thee kunt voorschotelen. Heerlijk zoet door de kokosrasp, honing en cranberries.

Zit jouw favoriete recept er tussen? 

6 Comments

Top 10 recepten 2015 - Eat.Run.Love. 2 januari 2016 at 07:04

[…] ik bezig was met het omzetten van mijn website naar de nieuwe lay-out zag ik dat ik vorig jaar een artikel met de 10 best gelezen recepten had gemaakt. Hee, dat moest ik weer doen. Een top 10 […]

Reply
Carrol Osterholt 3 januari 2015 at 03:39

Interessant artikel. Wat leuk dat ik het jaar mag ingaan met zoveel goede info. Bedankt :-) en ik blijf je blog alvast volgen. Zijn er naast de dingen die je in dit artikel aanhaalt nog dingen die ik kan doen om gewicht te verliezen? Nog een gelukkig nieuwjaar btw :-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 januari 2015 at 09:51

Hi Carrol, je kunt het beste ook even dit artikel lezen: http://www.eatrunlove.nl/summerbodies-made-de-winter/ Alles valt of staat met een goede balans tussen sporten en voeding.

Reply
Andrea - 4pure 2 januari 2015 at 20:40

Ik kan niet kiezen. Er staan meerdere toppers op!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 januari 2015 at 00:21

Dat kan natuurlijk ook! Welke recepten zijn favoriet?

Reply
Jo's Daughter 31 december 2014 at 14:31

Mmm dat ziet er allemaal heerlijk uit!

Reply

Leave a Comment